
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Fiske-skinkeruller
Fiske-skinkeruller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 63 min.
Sværhedsgrad: Medium

Fisk er sundt, og skal spises året rundt. Her er en uovertruffen kombination af fisk og gris. Server den med tomatsovs og ris. Nyd retten sammen med dine bedste venner!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fiske-skinkeruller
Fiske-skinkeruller:
8 små rødspættefileter, isingfileter eller skrubbefileter (uden den hvide skindside)
12 små rødspættefileter, isingfileter eller skrubbefileter (uden den hvide skindside)
4 små rødspættefileter, isingfileter eller skrubbefileter (uden den hvide skindside)
8 skiver serranoskinke (tynde)
12 skiver serranoskinke (tynde)
4 skiver serranoskinke (tynde)
Tomatsovs:
1 lille løg
1 ½ lille løg
½ lille løg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. æblecidereddike
1 ½ tsk. æblecidereddike
½ tsk. æblecidereddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Ris:
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 dl. jasminris
3 dl. jasminris
1 dl. jasminris
Salat:
4 dl rucolasalat
6 dl. rucolasalat
2 dl. rucolasalat

Rødspætte (filet)

Serranoskinke

Løg

Olie - smagsneutral

Hakkede tomater

Æblecidereddike

Salt

Peber

Sukker

Vand

Jasminris

Rucolasalat
Køkkenredskaber: til fiske-skinkeruller
1 målebæger
1 sæt måleskeer
Bagepapir
1 bradepande
Køkkenrulle
1 dyb tallerken
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellem gryde
2 mellem gryde
1 lille gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 dåseåbner
4 middagstallerkner
6 middagstallerkner
2 middagstallerkner

Målebæger

Måleskeer

Bagepapir

Bradepande

Køkkenrulle

Dyb tallerken

Skærebræt

Urtekniv

Mellem gryde

Lille gryde

Grydeske

Grydelåg

Dåseåbner

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fiske-skinkeruller:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Læg bagepapir i en lille bradepande.
5.
Skyl fiskefileterne under koldt, rindende vand.
Skyl fiskefileterne under rindende, koldt vand.
Skyl fiskefileterne i koldt, rindende vand.
6.
Læg en skive skinke på en dyb tallerken.
7.
Dub fiskefileten tør med et stykke køkkenrulle, og læg fisken ovenpå skinken.
8.
Rul den sammen til en lille roulade, og læg den i bradepanden.
9.
Gentag med alle fiskefileter og skinke-skiver. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
10.
Sæt bradepanden midt i oven, og bag fiske-skinkerullerne i 15-20 minutter, til de er gennembagte. Fiske-kødet skal være hvidt.
Tomatsovs:
11.
Pil, og hak løget. Se videoen.
12.
Varm olien op i en gryde.
13.
Kom løget i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Skru ned. Se videoen.
14.
Kom de hakkede tomater i gryden, og rør rundt.
15.
Kom æbleeddike, salt, peber og sukker i gryden, og rør rundt.
16.
Læg låg på gryden, og kog i 10 minutter.
Ris:
17.
Hæld vand og salt i en gryde, kom låg på, og bring det i kog. Se videoen.
18.
Hæld risene i gryden, og kog dem i 12 minutter.
19.
Sluk for risene, tag dem af kogepladen. Lad dem stå og trække i 8 minutter.
Salat:
20.
Skyl rucolasalaten.
21.
Læg lidt rucolasalat og tomatsovs på hver tallerken. Læg en fiske-skinkerulle ovenpå tomatsovsen. Servér med ris.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1489 kJ / 356 kcal
Protein: 33 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 120 min
Arbejdstid: 120 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min