- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Farsbrød
Farsbrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ornli’ mormorret dér - det er noget, vi kan lide. Brun sovs og saftige skiver farsbrød. Mums.
Tip: Servér med en grøn salat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til farsbrød
Farsbrød:
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
¼ knoldselleri
½ knoldselleri
100 g. knoldselleri
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
400 g. hakket kalv og flæsk
600 g. hakket kalv og flæsk
200 g. hakket kalv og flæsk
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 æg
1 ½ æg
½ æg
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
1 ½ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
¾ dl. mælk
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
8 skiver bacon
12 skiver bacon
4 skiver bacon
Ovnbagte kartofler:
12 kartofler
18 kartofler
6 kartofler
6 spsk. olie
9 spsk. olie
3 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Sovs:
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
6 dl. mælk
2 dl. mælk
sovsekulør
2 spsk. ribsgele
3 spsk. ribsgele
1 spsk. ribsgele
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Gulerod
Knoldselleri
Løg
Hvidløg
Hakket gris og kalv
Salt
Æg
Rasp
Mælk
Peber
Bacon
Kartoffel
Olie - smagsneutral
Smør
Hvedemel
Sovsekulør
Ribsgele
Køkkenredskaber til farsbrød
1 gulerodsskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 stegepande
1 paletkniv
1 kop
1 decilitermål
1 spiseske
1 røreske
1 brødform
1 bradepande
Bagepapir
1 lille gryde
1 piskeris
Kartoffelskræller
Rivejern
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Stegepande
Paletkniv
Kop
Decilitermål
Spiseske
Røreske
Rugbrødsform
Bradepande
Bagepapir
Lille gryde
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Farsbrød:
3.
Skræl guleroden, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
Skræl gulerod, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
4.
Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet. Se videoen.
5.
6.
Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
9.
Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
10.
11.
12.
Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
13.
Ovnbagte kartofler:
14.
Læg bagepapir i en bradepande.
15.
Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden. Se videoen.
16.
17.
18.
Sovs:
19.
Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Se videoen.
20.
21.
22.
Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3159 kJ / 755 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 4,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer