Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Farsbrød:

3.

Skræl guleroden, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

Skræl gulerod, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

4.

Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet. Se videoen.

5.

Pil, og hak løget. Se videoen.

6.

Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.

7.

Tag en stegepande. Kom olie på, og varm op. Kom gulerødder, selleri, løg og hvidløg på, og svits i 2 minutter.

8.

Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet er sejt.

9.

Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.

10.

Tilsæt de stegte grøntsager, rasp, mælk og peber. Rør farsen sammen, til den er ensartet. Se videoen.

11.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, og smør en brødform med lidt olie.

12.

Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

13.

Bag farsbrødet i cirka 45 minutter, til det er gennembagt, og er 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.

Ovnbagte kartofler:

14.

Læg bagepapir i en bradepande.

15.

Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden. Se videoen.

16.

Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.
Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.

17.

Kom bradepanden i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 45 minutter, til de er møre.

18.

Tag farsbrødet og kartoflerne ud af ovnen.

Sovs:

19.

Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Se videoen.

20.

Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Bring sovsen i kog, og lad den koge cirka 5 minutter.

21.

Tilsæt sovsekulør dråbe for dråbe, til du får den farve, du vil have.

22.

Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.

Næringsindhold per portion

Energi: 3159 kJ / 755 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 4,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Brun sovs, tilsæt mel

Brun sovs, tilsæt mel

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 100 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 20 min