
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Farsbrød
Farsbrød
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ornli’ mormorret dér - det er noget, vi kan lide. Brun sovs og saftige skiver farsbrød. Mums.
Tip: Servér med en grøn salat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til farsbrød
Farsbrød:
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
¼ knoldselleri
½ knoldselleri
100 g. knoldselleri
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
400 g. hakket kalv og flæsk
600 g. hakket kalv og flæsk
200 g. hakket kalv og flæsk
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
1 æg
1 ½ æg
½ æg
3 spsk. rasp
4 ½ spsk. rasp
1 ½ spsk. rasp
1 ½ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
¾ dl. mælk
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
8 skiver bacon
12 skiver bacon
4 skiver bacon
Ovnbagte kartofler:
12 kartofler
18 kartofler
6 kartofler
6 spsk. olie
9 spsk. olie
3 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Sovs:
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
6 dl. mælk
2 dl. mælk
sovsekulør
2 spsk. ribsgele
3 spsk. ribsgele
1 spsk. ribsgele
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Gulerod

Knoldselleri

Løg

Hvidløg

Hakket gris og kalv

Salt

Æg

Rasp

Mælk

Peber

Bacon

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Smør

Hvedemel

Sovsekulør

Ribsgele
Køkkenredskaber til farsbrød
1 gulerodsskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 stegepande
1 paletkniv
1 kop
1 decilitermål
1 spiseske
1 røreske
1 brødform
1 bradepande
Bagepapir
1 lille gryde
1 piskeris

Kartoffelskræller

Rivejern

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Hvidløgspresser

Stegepande

Paletkniv

Kop

Decilitermål

Spiseske

Røreske

Rugbrødsform

Bradepande

Bagepapir

Lille gryde

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Farsbrød:
3.
Skræl guleroden, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
Skræl gulerod, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
4.
Læg knoldsellerien med skærefladen nedad på et skærebræt. Skær skrællen af med kniven oppefra og ned. Skær sellerien i mindre stykker, og riv dem på den fine side af rivejernet. Se videoen.
5.
Pil, og hak løget. Se videoen.
6.
Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Tag en stegepande. Kom olie på, og varm op. Kom gulerødder, selleri, løg og hvidløg på, og svits i 2 minutter.
8.
Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet er sejt.
9.
Slå ægget ud i en kop, og kom det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
10.
Tilsæt de stegte grøntsager, rasp, mælk og peber. Rør farsen sammen, til den er ensartet. Se videoen.
11.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft, og smør en brødform med lidt olie.
12.
Kom farsen op i brødformen. Fordel baconskiverne over. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
13.
Bag farsbrødet i cirka 45 minutter, til det er gennembagt, og er 75 grader i midten. Brug et stegetermometer.
Ovnbagte kartofler:
14.
Læg bagepapir i en bradepande.
15.
Vask kartoflerne, og skær dem i både. Læg dem i bradepanden. Se videoen.
16.
Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.
Hæld olie og salt over kartoflerne, og bland rundt med hænderne, så det bliver jævnt fordelt.
17.
Kom bradepanden i ovnen, og bag kartoflerne i cirka 45 minutter, til de er møre.
18.
Tag farsbrødet og kartoflerne ud af ovnen.
Sovs:
19.
Tag en lille gryde og et piskeris. Kom smør i gryden, og smelt det ved lav varme. Tilsæt hvedemel, og pisk sammen. Se videoen.
20.
Tilsæt mælk lidt ad gangen. Pisk undervejs, så der ikke kommer klumper i sovsen. Bring sovsen i kog, og lad den koge cirka 5 minutter.
21.
Tilsæt sovsekulør dråbe for dråbe, til du får den farve, du vil have.
22.
Smag sovsen til med ribsgele, salt og peber. Server farsbrødet med ovnbagte kartofler, sovs og en grøn salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3159 kJ / 755 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 4,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer