Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød, salt og peber i skålen, og rør det sammen med grydeskeen. Se videoen.

4.

Tag en lille skarp kniv og et rivejern. Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet løg op i skålen med hakket kød.

5.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med hakket kød. Se videoen.
Slå 2 æg ud i en kop, og pisk dem sammen med en gaffel. Hæld ¾ af det sammenpiskede æg op i skålen med hakket kød. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen op i skålen med hakket kød. Se videoen.

6.

Kom mel i skålen, og rør farsen sammen.

7.

Tilsæt mælk lidt ad gangen, indtil farsen er ensartet. Rør rundt imens.

8.

Tag en stor gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

9.

Tag en spiseske og en tallerken. Form 16 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag en spiseske og en tallerken. Form 24 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tag en spiseske og en tallerken. Form 8 kødboller af farsen mellem skeen og din ene hånd. Læg dem på tallerkenen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

10.

Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

11.

Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

12.

Tag en lille gryde. Kom vand og salt i gryden. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

13.

Kom ris i gryden, når vandet koger. Læs på pakken, hvor længe risene skal koge. Kog risene. Lav karrysovsen, mens risene koger.

14.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Pil løget, og skær det i tern.

15.

Skyl æble, gulerod og squash. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
Skyl gulerod, squash og æble. Skræl gulerod og æble. Skær dem i tern på cirka 2 x 2 centimeter.

16.

Tag en stor gryde. Kom smør i gryden, og varm den op. Lad smørret smelte.

17.

Tag en spatel. Kom løg-ternene i gryden, og skru ned til middel varme. Svits løgene i cirka 3 minutter, til de er klare: De skal ikke bliver brune. Rør imens. Se videoen.

18.

Kom karry i gryden, og rør rundt.

19.

Kom gulerødder og æbler i gryden. Svits i 5 minutter, mens du rører rundt.

20.

Hæld kogevand fra kødbollerne i gryden, og bring grøntsagerne i kog. Kog grøntsagerne i cirka 10 minutter, til de er møre.

21.

Tag en hul-ske og en mellemstor skål. Tag halvdelen af grøntsagerne op af gryden med hul-skeen. Kom dem over i skålen.

22.

Hæld kokosmælk i gryden.

23.

Tag en stavblender. Stil gryden med grøntsager ned i håndvasken, og blend det hele sammen, til det er ensartet. Hvis sovsen bliver for tynd, kan du komme flere af de kogte grøntsager i, og blende igen. Se videoen.

24.

Kom de kogte æbler og gulerødder, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.
Kom de kogte gulerødder og æbler, og de rå squashtern i sovsen som hele stykker, eller spis dem ved siden af.

25.

Smag din karrysovs til med salt og peber. Se videoen.

26.

Tag en hul-ske. Læg forsigtigt kødbollerne ned i karrysovsen med hul-skeen.

27.

Stil gryden tilbage på komfuret, og varm retten op i cirka 5 minutter.

28.

Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Se videoen.

29.

Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Skær fenniklen i små tern på cirka ½ x ½ centimeter. Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft. Se videoen.

30.

Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på stegepanden, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af, og hak hasselnødderne groft.

31.

Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.

32.

Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter. Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen, og drys med de grofthakkede hasselnødder.

33.

Anret kødboller og karrysovs ovenpå risene, og servér med gulerodssalat til. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 3921 kJ / 937 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 13,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Blende suppe

Blende suppe

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Fennikel, ordne

Fennikel, ordne

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min