Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel.

6.

Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.

7.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 60 minutter et lunt sted.

8.

Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på en bageplade.

9.

Hæld dejen ud på bordet, og del den i 8 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.
Hæld dejen ud på bordet, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.
Hæld dejen ud på bordet, og del den i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen.

10.

Lad dem efterhæve 10 minutter.

11.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

12.

Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.

13.

Kødboller: Kom hakket kød i en stor skål. Se videoen.

14.

Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. hæld halvdelen af ægget op i skålen med hakket kød. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Se videoen.

15.

Form 20 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.
Form 30 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.
Form 10 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken.

16.

Kom olie og smør på en stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.

Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.

Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.

17.

Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side, eller til de er gennemstegte.

18.

Tzatziki: Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.
Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.

19.

Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.

20.

Pil, og pres hvidløg.

21.

Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen. Se videoen.

22.

Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering. Se videoen.

23.

Salat: Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler.

24.

Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skræl guleroden, og riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skræl gulerødder, og riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Skyl æble og gulerod. Skær æblerne i både og derefter i små tern. Skær gulerødderne over på langs, og derefter i små tern. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1661 kJ / 397 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Rivejern

Rivejern

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min