- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Edderkoppecupcakes
Edderkoppe-cupcakes
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er den perfekte treat til Halloween uden hemmelige tricks. Opskriften på Cupcakes formet som edderkopper. De består af chokolademuffins med frosting og kakaokiks. Er de nuttede eller uhyggelige?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til edderkoppecupcakes
Muffins:
100 g. smør
150 g. smør
50 g. smør
200 g. sukker
300 g. sukker
100 g. sukker
3 æg
5 æg
2 æg
200 g. hvedemel
300 g. hvedemel
100 g. hvedemel
50 g. kakaopulver
75 g. kakaopulver
25 g. kakaopulver
3 tsk. bagepulver
4½ tsk bagepulver
1½ tsk bagepulver
1 dl. mørk chokolade
1½ dl. mørk chokolade
½ dl. mørk chokolade
2 dl. mælk
3 dl. mælk
1 dl. mælk
Frosting:
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
75 g. flormelis
115 g. flormelis
40 g. flormelis
½ tsk. vaniljesukker
¾ tsk. vaniljesukker
¼ tsk. vaniljesukker
50 g. flødeost neutral
75 g. flødeost neutral
25 g. flødeost neutral
Pynt:
24 stk. hvide chokoladeknapper til øjne
32 stk. hvide chokoladeknapper til øjne
12 stk. hvide chokoladeknapper til øjne
12 stk. chokoladekiks (oreo) til kroppen
18 stk. chokoladekiks (oreo) til kroppen
6 stk. chokoladekiks (oreo) til kroppen
25 gr. mørk chokolade til pupillen i øjet
30 gr. mørk chokolade til pupillen i øjet
20 gr. mørk chokolade til pupillen i øjet
Lakridssnøre, orangestænger eller karamelsnøre til ben
Lakridssnøre, orangestænger eller karamelsnøre til ben
Lakridssnøre, orangestænger eller karamelsnøre til ben
Smør
Sukker
Æg
Hvedemel
Kakaopulver
Bagepulver
Mørk chokolade
Mælk
Flormelis
Vaniljesukker
Flødeost
Hvid chokolade
Oreos
Slik
Køkkenredskaber til edderkoppecupcakes
12 amerikanske muffinforme af papir
18 amerikanske muffinforme af papir
6 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller bageplade
1 køkkenvægt
3 røreskåle
1 kop eller 1 glas
1 teske
1 decilitermål
1 håndmikser
1 si
1 brødkniv
1 skærebræt
2 dejskrabere
2 spiseskeer
1 stor skarp kniv
1 bagerist
2 sprøjteposer eller 2 frysepose
1 stor tylle
1 saks
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Køkkenvægt
Røreskål
Kop
Teske
Decilitermål
Håndmixer
Si
Brødkniv
Skærebræt
Dejskraber
Spiseske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bagerist
Sprøjtepose
Tylle
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt, til du skal bruge det.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Kom smør og sukker i skålen, og pisk det sammen med en elpisker, til det er hvidt og luftigt.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i skålen med smørblandingen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen. Gentag med de næste æg. Se videoen.
7.
Kom hvedemel, kakaopulver og bagepulver i en ny skål, og bland det sammen.
8.
Hæld melblandingen gennem en si ned i dejen.
9.
Hak chokoladen i mindre stykker med en brødkniv, og hæld det i dejen. Se videoen.
10.
Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
11.
Tilsæt mælken lidt efter lidt. Vend rundt i dejen.
12.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
Sæt 18 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
Sæt 6 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
13.
Brug 2 spiseskeer til at fylde muffinformene 2/3 op med dej. Se videoen.
14.
Sæt kagerne i midten af ovnen, og bag dem i 20-30 minutter. Hold øje med dem undervejs.
15.
Tjek, om dine muffins er færdigbagte, ved at stikke en lille skarp kniv ned i midten af én af kagerne. Hvis der er dej på kniven, skal kagerne bage lidt længere. Se videoen.
16.
Lad kagerne køle af på en bagerist.
Nu er kagerne klar til pyntning.
Frosting:
17.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i en skål med en elpisker. Se videoen.
18.
Kom flødeosten i smørblandingen, og pisk det til en jævn masse. Pas på ikke at piske for meget, fordi flødeosten kan skille.
Pyntning:
19.
Tag en sprøjtepose, klip hul i spidsen, og sæt tyllen i. Se videoen.
Har du ikke sprøjtepose, kan du bruge en frysepose, og klippe hul i det ene hjørne. Se videoen.
Har du ingen tyller, kan du sagtens bruge sprøjteposen uden tylle, eller sætte en klat frosting på toppen af kagen med en spiseske. Se videoen.
20.
Fyld frosting i sprøjteposen
21.
Sprøjt en dut af frosting midt på muffinen, og sprøjt en spiral udenom på hver muffin.
22.
Læg en chokoladekiks ovenpå frostingen.
23.
Tag lakridssnøre, eller hvad du ellers har valgt at bruge som ben, og klip den i den rette længde med en saks.
24.
Stik 8 lakridssnøre ind under chokoladekiksen.
25.
Smelt mørk chokolade i en skål i mikroovnen eller over et vandbad. Se videoen.
26.
Klip en sprøjtepose i halv størrelse, og fyld den med det smeltede chokolade.
27.
Klip et meget lille hul i spidsen.
28.
Lav nu 2 prikker på hver chokoladekiks, som en form for lim til at sætte de to hvide chokoladeknapper fast ovenpå. Sæt de hvidechokoladeknapper på.
29.
Lav to prikker på hver chokoladeknap, som pupiller i edderkoppens øjne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1866 kJ / 446 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 49 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer