1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Jul>
  6. Cornflakestoppe

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Smelt chokolade over vandbad:

3.

Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast skål. Se videoen.

4.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.

5.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en gaffel.

6.

Når chokoladen er smeltet, så tag glasskålen op ad vanet. Brug grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

Cornflakestoppe:

7.

Hak nødderne fint og kom dem op i skålen med chokoladen. Rør rundt. Se videoen.

8.

Kom cornflakes i skålen og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
Kom cornflakes i skålen og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.
Kom cornflakes i skålen og vend forsigtigt det hele sammen med en dejskraber.

9.

Læg bagepapir på en bageplade.

10.

Læg små toppe af chokolade-blandingen på bagepapiret med to teskeer.
Læg små toppe af chokolade-blandingen på bagepapiret med to teskeer.
Læg små toppe af chokolade-blandingen på bagepapiret med to teskeer.

11.

Lad chokotoppene køle af, så chokoladen bliver hård. Opbevar dem et køligt sted.
Lad chokotoppene køle af, så chokoladen bliver hård. Opbevar dem et køligt sted.
Lad chokotoppene køle af, så chokoladen bliver hård. Opbevar dem et køligt sted.

Næringsindhold per portion

Energi: 219 kJ / 52 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 1,3 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min