1. >
  2. Durumrulle

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kød

3.

Pil og pres hvidløg. Kom det i en mellemstor skål.

4.

Skær kødet i tynde strimler, så det ligner kebabkød. Kom det op i skålen til hvidløget.

5.

Kom alle krydderier, salt og peber i skålen til kødet, og bland det godt sammen. Stil kødet på køl, indtil du skal stege det.

Dressing

6.

Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad purløget dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

7.

Hak purløget fint. Kom det op i en lille skål Se videoen.

8.

Pil og pres hvidløget. Kom det op i skålen til purløget.

9.

Kom cremefraiche i skålen, og bland det godt sammen.

10.

Smag dressingen til med salt og peber.

Fladbrød

11.

Kom durummel, fuldkornshvedemel, bagepulver, salt og sukker i en stor skål, og bland det sammen.

12.

Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du røre rundt i dejen. Dejen skal blive blød, og må ikke klistre til røreskeen. Hvis den er for klistret, så tilsæt lidt mere durummel.

13.

Når du ikke kan røre mere, så kom lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt dejen på køkkenbordet. Dejen skal være fast og glat at røre ved, når den er færdig. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre.

14.

Skær dejen over i 6 lige store dele.

Skær dejen over i 9 lige store dele.

Skær dejen over i 3 lige store dele.

15.

Rul hver dejklump ud, til et rundt fladbrød, som er cirka 5 millimeter tykt.

16.

Varm en stegepande op til middel varme. Pensl panden med et tyndt lag olie.

17.

Kom et fladbrød på panden, og steg cirka 3-4 minutter på hver side, eller til det er gyldent.

18.

Hold fladbrødene varme i et rent viskestykke, imens du steger resten.

Fyld

19.

Skyl agurker og tomater. Skær dem i tynde skiver.

20.

Skyl icebergsalaten, og skær den i tynde strimler.

Kød fortsat

21.

Varm en stegepande med olie op til middelhøj varme. Kom kødet på, og steg i cirka 7-10 minutter, til kødet har fået stegeskorpe og er gennemstegt. Vend det undervejs.

22.

Tag et fladbrød, kom salaten i en stribe i midten, kom agurk og tomat ovenpå. Kom en spiseske cremefraiche-dressing og 2-3 stykker kød på. Fold enden op, og rul dit fladbrød rundt om fyldet, så den er åben i toppen, og så den ligner en durumrulle.

Næringsindhold per portion

Energi: 2509 kJ / 600 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 3,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke