Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kage:

3.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.

4.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Kom sukker i skålen. Pisk med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt, cirka 5 minutter. Se videoen.

6.

Varm mælk og smør i en lille gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Det skal kun lige være lillefinger-varmt. Se videoen.

7.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål.

8.

Si halvdelen af melblandingen i skålen med æggesnaps, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.

9.

Kom så halvdelen af smørblandingen i dejen og vend det forsigtigt i med dejskraberen.

10.

Si den sidste del af melblandingen i og vend også det i dejen.

11.

Tilsæt  den sidste del af smørblandingen og vend det forsigtigt i dejen, til der ikke er nogen klumper.

12.

Kom bagepapir i en springform. Smør siden af springformen med smør. Se videoen.

13.

Hæld dejen i springformen. Brug en dejskraber til at få det hele med.

14.

Bag kagen i ovnen i cirka 25-30 minutter.

15.

Lav topping imens.

Topping:

16.

Kom smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde og varm det op ved svag varme, til smørret og sukkeret er smeltet. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.

17.

Tjek om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere. Se videoen.

18.

Tag kagen ud af ovnen.

19.

Skru ovnen op på 225 grader.

20.

Fordel toppingen på kagen og stil den tilbage i ovnen. Bag den i 5 minutter, indtil topping bliver let gylden.

Næringsindhold per portion

Energi: 21331 kJ / 5098 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 182 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, æggesnaps

Fingervarmt

Fingervarmt

Springform, smøre

Springform, smøre

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 105 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min