Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.

4.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Se videoen.

5.

Kom sukker i skålen. Pisk med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt, cirka 5 minutter. Se videoen.

6.

Varm mælk og smør i en lille gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Det skal kun lige være lillefinger-varmt.

7.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Kom halvdelen af melblandingen op i en sigte over skålen med æggesnapsen, sigt det ned i, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.

8.

Kom så halvdelen af mælke-smørret i dejen og vend det forsigtigt i med dejskraberen.

9.

Tilsæt den sidste del af melblandingen og vend også det i dejen.

10.

Tilsæt til sidst den sidste del af mælke-smørret og vend det forsigtigt i dejen, til der ikke er nogen klumper.

11.

Kom bagepapir i en springform på 24 centimeter i diameter, eller en lille bradepande på 20*25 centimeter. Hvis du bruger en springform, så åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af.

12.

Bag kagen midt i ovnen i cirka 25-30 minutter.

13.

Lav fyldet imens. Kom smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde og varm det op ved svag varme, til smørret og sukkeret er smeltet. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.

14.

Tjek om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere. Se videoen.

15.

Skru ovnen op på 225 grader.

16.

Fordel fyldet på kagen og stil den tilbage i ovnen. Bag den i 5 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 1778 kJ / 425 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 15,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, æggesnaps

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min