
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Drømmekage
Drømmekage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Medium

En klassiker! Du har garanteret smagt den før? Og nu kan du bage den helt selv. Kast dig ud i drømmekage - fordi den smager som en drøm, hoho ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til drømmekage
Kagedej:
3 æg
200 g. sukker
1 ½ dl. mælk
75 g. smør
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
100 g. smør
150 g. kokosmel
200 g. brun farin
½ dl. mælk

Æg

Sukker

Mælk

Smør

Hvedemel

Bagepulver

Vaniljesukker

Kokosmel

Brun farin
Køkkenredskaber til drømmekage
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 håndmixer
1 lille gryde
1 mellemstor skål
1 dejskraber
1 ovnfast fad (20x25 cm.)
1 bageplade

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Stor skål

Håndmixer

Lille gryde

Stor skål

Dejskraber

Ovnfast fad

Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig varme.
4.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Se videoen.
5.
Kom sukker i skålen. Pisk med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt, cirka 5 minutter. Se videoen.
6.
Varm mælk og smør i en lille gryde ved svag varme, til smørret er smeltet. Det skal kun lige være lillefinger-varmt.
7.
Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Kom halvdelen af melblandingen op i en sigte over skålen med æggesnapsen, sigt det ned i, og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber, så dejen bliver ved med at være luftig.
8.
Kom så halvdelen af mælke-smørret i dejen og vend det forsigtigt i med dejskraberen.
9.
Tilsæt den sidste del af melblandingen og vend også det i dejen.
10.
Tilsæt til sidst den sidste del af mælke-smørret og vend det forsigtigt i dejen, til der ikke er nogen klumper.
11.
Kom bagepapir i en springform på 24 centimeter i diameter, eller en lille bradepande på 20*25 centimeter. Hvis du bruger en springform, så åbn den. Smør siden af springformen med smør. Kom bagepapir på bunden, og luk springformen. Klip kanterne af bagepapiret af.
12.
Bag kagen midt i ovnen i cirka 25-30 minutter.
13.
Lav fyldet imens. Kom smør, kokosmel, brun farin og mælk i en gryde og varm det op ved svag varme, til smørret og sukkeret er smeltet. Rør hele tiden, så det ikke brænder på.
14.
Tjek om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere. Se videoen.
15.
Skru ovnen op på 225 grader.
16.
Fordel fyldet på kagen og stil den tilbage i ovnen. Bag den i 5 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1778 kJ / 425 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 15,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer