1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Bagepulverdeje>
  5. Lynmuffins med vanilje

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Muffins:

3.

Tænd ovnen på 200 grader normal ovn.

4.

Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Hæld ægget op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Hæld ægget op i en stor skål. Gentag med de andre æg. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Hæld ægget op i en stor skål. Gentag med det andet æg. Se videoen.

5.

Kom sukker i skålen og pisk sukker og æg sammen med håndmixeren til det bliver cremet, og du ikke længere kan se sukkerkornene. Pisk ca. 3-5 minutter.

6.

Kom hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, olie og salt i skålen.

7.

Pisk dejen igen med håndmixeren. Du skal piske, til dejen er klumpfri. Det tager ca. 2 minutter.

8.

Stil 20 mufinsforme på en bageplade med bagepapir på.

Stil 30 mufinsforme på 1 eller 2 bageplader med bagepapir på.

Stil 10 mufinsforme på en bageplade med bagepapir på.

9.

Hæld dejen op i formene. Du skal kun fylde muffinsformene halvt op med dej, så der er god plads til, at muffinsene hæver i ovnen.

10.

Stil pladen i ovnen på midterste ovnrille. Bag dine muffins i cirka 15 minutter, til de er gennembagte og er blevet lidt lysebrune på toppen. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1397 kJ / 334 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt: 1,3 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min