1. >
  2. Opskrifter>
  3. Temaer>
  4. Grill>
  5. Daniels australske BBQ med mangosalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 220 grader.

4.

Kartoffelbåde: Skyl bagekartoflerne. Skær dem i både, og læg dem i en frysepose.

5.

Kom olie, paprika, salt og peber ned i fryseposen. Bind en knude, og ryst posen, så krydderierne bliver blandet godt med kartoffelbådene.

6.

Kom bagepapir på en bageplade, og fordel kartoffelbådene derpå.

7.

Bag dem midt i ovnen i 40-45 minutter. Vend dem med en palet et par gange undervejs. De skal være gyldne og sprøde.

8.

Mangosalat: Skræl mangoen, og skær stenen væk ved at skære på langs med stenen på begge sider af mangoen. Se videoen.

9.

Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.
Skær mangoen ud i små tern. Kom dem op i en stor skål.

10.

Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.
Skyl icebergsalaten, og skær den i grove strimler. Kom strimlerne op i skålen.

11.

Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili. Se videoen.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Fjern kernerne. Skær chilien i tynde strimler, og kom dem op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved chili.
Se videoen.

12.

Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen. Se videoen.
Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen.
Se videoen.
Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen.
Se videoen.

13.

Skær avocadoerne over på langs, og fjern stenene. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Se videoen.
Skær avocadoen over på langs, og fjern stenen. Tag avocadokødet ud med en spiseske, og skær det i tern. Kom det op i skålen. Se videoen.

14.

Kom sennep, honning, eddike og olie i en meljævner eller en bøtte med låg. Sæt låg på, og ryst dressingen sammen.

15.

Hæld dressingen over mangosalaten, og vend det hele godt sammen.

16.

Rib-eye-bøffer: Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.
Rib-eye-bøffer: Læg bøfferne på en tallerken. Hvis de er fugtige, skal du duppe dem tørre med køkkenrulle.

17.

Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.
Kom salt og peber på begge sidder af bøfferne.

18.

Varm smør og olie op på en stegepande. Det er vigtigt, stegepanden bliver helt varm. Det er den, når smørret er bruset færdig, og stegepanden begynder at ryge lidt. Se videoen.

19.

Læg forsigtigt bøfferne på stegepanden. De må ikke røre ved hinanden. Få eventuelt hjælp af en voksen. Steg bøfferne i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem i 2-3 minutter mere. Mærk på bøfferne med fingrene for at mærke, hvor gennemstegte de er. De skal føles ligesom huden mellem din tommel- og pegefinger.

20.

Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.
Server rib-eye-bøfferne med det samme, sammen med kartoffelbådene og mangosalaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 4148 kJ / 992 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 26 %

Fedt: 59 %

Heraf mættet fedt: 17,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Mango, udstene

Mango, udstene

Chili, ordne og vurdér styrke

Chili, ordne og vurdér styrke

Løg, hakke

Løg, hakke

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Bøf, stege

Bøf, stege

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min