
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Grill og bålmad>
- Grillspyd
Grillspyd
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Freestyle 100 procent dit eget grillspyd! Prop de ting på, du allerbedst kan lide. Eller vær vovet og prøv noget helt nyt? Du bestemmer! Her får I et forslag til spyd-ingredienser, men I kan selvfølgelig bytte ud og bruge lige præcis det kød og grønt, I allerbedst kan lide på jeres grillspyd.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grillspyd
Ingredienser
50 g. grillpølser
75 g. grillpølser
25 g. grillpølser
250 g. kyllinge-inderfilet
375 g. kyllinge-inderfilet
125 g. kyllinge-inderfilet
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 squash
1 ½ squash
½ squash
15 cherrytomater
22 cherrytomater
8 cherrytomater
Marinade:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ lime
1 lime
¼ lime
½ spsk. olie
1 spsk. olie
¼ spsk. olie
1 spsk. akacie-honning
1 ½ spsk. akacie-honning
½ spsk. akacie-honning
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja

Pølser

Kyllingeinderfilét

Peberfrugt

Squash

Cherrytomat

Hvidløg

Lime

Olie

Akaciehonning

Soja
Køkkenredskaber til grillspyd
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 grill
8 grillspyd
12 grillspyd
4 grillspyd
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 mellemstor skål
1 grilltang

Køkkenvægt

Spiseske

Grill

Træspyd

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor skål

Grilltang
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd grillen. Få eventuelt hjælp af din mor eller far.
4.
Hvis du bruger grillspyd af træ, så læg dem i et fad. Dæk dem med vand og lad dem trække i cirka 15 minutter.
5.
Pil og hak hvidløg fint. Kom det op i en skål. Se videoen.
6.
Pres saften fra limen. Kom det op i skålen til hvidløget. Se videoen.
7.
Kom olie, honning og soja ned i skålen. Rør det hele sammen.
8.
Skær grillpølser og kylling ud i små stykker, som passer til grillspydene.
9.
Kom kyllingestykkerne i marinaden og lad dem trække i cirka 20 minutter. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
10.
Tag et rent skærebræt. Skyl peberfrugt og squash. Skær dem i små tern, der passer til grillspyddene. Se videoen.
11.
Skyl cherrytomaterne.
12.
Kom pølser, kylling, squash, peberfrugt og tomater på spyddene i den rækkefølge, du kunne tænke dig. Fortsæt til du har lavet 8 spyd i alt.
Kom pølser, kylling, squash, peberfrugt og tomater på spyddene i den rækkefølge, du kunne tænke dig. Fortsæt til du har lavet 12 spyd i alt.
Kom pølser, kylling, squash, peberfrugt og tomater på spyddene i den rækkefølge, du kunne tænke dig. Fortsæt til du har lavet 4 spyd i alt.
13.
Når grillen er varm, så kom spyddene på grillen. Få eventuelt hjælp fra din mor eller din far. Vend dem undervejs og steg dem, til kyllingestykkerne er gennemstegte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 699 kJ / 167 kcal
Protein: 43 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer