Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pastinakmuffins:

3.

Læg smør på køkkenbordet til det bliver blødt.

4.

Skyl og skræl pastinakkerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.

5.

Hak den hvide chokolade fint med en brødkniv. Se videoen.

6.

Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.

7.

Kom sukker og smør i en skål, og pisk det luftigt. Det er vigtigt at smørret skal være stuetemperatur, så det er blødt.

8.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk grundigt, hver gang du har tilsat et æg. Se videoen.

9.

Kom revet pastinak og hakket hvid chokolade op i skålen med æggeblandingen, og vend det sammen med en dejskraber.

10.

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt i en anden skål, og rør grundigt rundt.

11.

Si de tørre ingredienser i æggeblandingen, og vend det hele sammen med dejskraberen.

12.

Sæt papirmuffinformene sammen to og to. Ellers risikerer du, at dejen flyder ud. Sæt de 12 dobbelte muffinforme på en bageplade med bagepapir.

13.

Fordel dejen i muffinformene med en spiseske.

14.

Tag smørret til din topping ud af køleskabet, så det kan blive blødt, mens dine cupcakes bager i ovnen.

15.

Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en tandstik ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på tandstikken, så bag kagerne 1-2 minutter mere.

16.

Tag dine muffins ud af ovnen, og lad dem køle helt af. Stil dem gerne på en bagerist. Vær tålmodig.

Topping:

17.

Vil du hellere have glasur på som topping, så hop videre til step 24.

18.

Pisk det bløde smør lyst og luftigt med en håndmixer i cirka 2 minutter. Tilsæt vaniljesukker og flormelis lidt ad gangen, og pisk det godt ind i smørret.

19.

Pres saften fra citronen, og kom 2 teskefulde citronsaft op i skålen. Kom også flødeosten op i skålen.

20.

Pisk blandingen i kort tid, og smag eventuelt toppingen til med lidt ekstra citronsaft

21.

Vælg din yndlingstyl, og brug den til at måle, hvor du skal klippe hullet i spidsen af sprøjteposen. Kom tyllen ned i sprøjteposen, så den titter ud af hullet.

22.

Fold sprøjteposen halvt ned, og hold den med den ene hånd. Brug en dejskraber til at komme toppingen i sprøjteposen med den anden hånd. Det er lidt nemmere, hvis du får en anden til at holde sprøjteposen. Se videoen.

23.

Sprøjt en lille dut i midten af en muffin, og sprøjt i en cirkelbevægelse udefra og ind mod midten, så du til sidst sprøjter ovenpå din dut i midten. Gør det samme med resten af dine muffins. Du kan også sagtens sprøjte toppingen i et andet mønster.

Alternativ topping:

24.

Du kan også lave en glasur i stedet.

25.

Kom flormelis i en lille skål, og tilsæt vandet lidt ad gangen. Rør hele tiden rundt i skålen med en lille ske.

26.

Fordel den færdige glasur på toppen af dine pastinakmuffins.

Næringsindhold per portion

Energi: 6473 kJ / 1547 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 49 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Chokolade, hakke

Chokolade, hakke

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min