
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Muffins med pastinak
Muffins med pastinak
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Pastinak... i muffins? Smager det overhovedet godt? Smager det ikke bage af grøntsager..? Niks. Pastinakken bliver sød når den bages i ovnen, og er med til at give en masse fugt til muffinene, så de bliver rigtig lækre. Du vil ikke fortryde at du laver dem. Men pas på, de er stærk vanedannende.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til muffins med pastinak
Pastiankmuffins:
200 g. pastinak (135 g. i revet vægt)
150 g. hvid chokolade
180 g. sukker
70 g. smør
3 æg
200 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 knivspids kanel
1 knivspids salt
Topping:
150 g. smør
300 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
½ citron
300 g. flødeost naturel
Alternativ topping:
100 g. flormelis
1-2 spsk. vand

Pastinak

Hvid chokolade

Sukker

Smør

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Vaniljesukker

Kanel (stødt)

Salt

Flormelis

Citron

Flødeost

Vand
Køkkenredskaber til muffins med pastinak
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 brødkniv
2 store skåle
1 elpisker
1 kop
2 dejskrabere
24 muffinforme
1 ark bagepapir
1 bageplade
1 spiseske
1 citruspresser
1 teske
1 eller flere tyller
1 sprøjtepose eller 1 frysepose
1 tandstik

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Rivejern

Skærebræt

Brødkniv

Stor skål

Elpisker

Kop

Dejskraber

Muffinforme

Bagepapir

Bageplade

Spiseske

Citruspresser

Teske

Tylle

Sprøjtepose

Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pastinakmuffins:
3.
Læg smør på køkkenbordet til det bliver blødt.
4.
Skyl og skræl pastinakkerne. Riv dem på den grove side af et rivejern. Se videoen.
5.
Hak den hvide chokolade fint med en brødkniv. Se videoen.
6.
Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.
7.
Kom sukker og smør i en skål, og pisk det luftigt. Det er vigtigt at smørret skal være stuetemperatur, så det er blødt.
8.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk grundigt, hver gang du har tilsat et æg. Se videoen.
9.
Kom revet pastinak og hakket hvid chokolade op i skålen med æggeblandingen, og vend det sammen med en dejskraber.
10.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, kanel og salt i en anden skål, og rør grundigt rundt.
11.
Si de tørre ingredienser i æggeblandingen, og vend det hele sammen med dejskraberen.
12.
Sæt papirmuffinformene sammen to og to. Ellers risikerer du, at dejen flyder ud. Sæt de 12 dobbelte muffinforme på en bageplade med bagepapir.
13.
Fordel dejen i muffinformene med en spiseske.
14.
Tag smørret til din topping ud af køleskabet, så det kan blive blødt, mens dine cupcakes bager i ovnen.
15.
Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en tandstik ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på tandstikken, så bag kagerne 1-2 minutter mere.
16.
Tag dine muffins ud af ovnen, og lad dem køle helt af. Stil dem gerne på en bagerist. Vær tålmodig.
Topping:
17.
Vil du hellere have glasur på som topping, så hop videre til step 24.
18.
Pisk det bløde smør lyst og luftigt med en håndmixer i cirka 2 minutter. Tilsæt vaniljesukker og flormelis lidt ad gangen, og pisk det godt ind i smørret.
19.
Pres saften fra citronen, og kom 2 teskefulde citronsaft op i skålen. Kom også flødeosten op i skålen.
20.
Pisk blandingen i kort tid, og smag eventuelt toppingen til med lidt ekstra citronsaft
21.
Vælg din yndlingstyl, og brug den til at måle, hvor du skal klippe hullet i spidsen af sprøjteposen. Kom tyllen ned i sprøjteposen, så den titter ud af hullet.
22.
Fold sprøjteposen halvt ned, og hold den med den ene hånd. Brug en dejskraber til at komme toppingen i sprøjteposen med den anden hånd. Det er lidt nemmere, hvis du får en anden til at holde sprøjteposen. Se videoen.
23.
Sprøjt en lille dut i midten af en muffin, og sprøjt i en cirkelbevægelse udefra og ind mod midten, så du til sidst sprøjter ovenpå din dut i midten. Gør det samme med resten af dine muffins. Du kan også sagtens sprøjte toppingen i et andet mønster.
Alternativ topping:
24.
Du kan også lave en glasur i stedet.
25.
Kom flormelis i en lille skål, og tilsæt vandet lidt ad gangen. Rør hele tiden rundt i skålen med en lille ske.
26.
Fordel den færdige glasur på toppen af dine pastinakmuffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2159 kJ / 516 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 16 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer