- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Cupcakes med oreos
Cupcakes med oreos
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
En cupcake er en muffin som er pyntet med frosting, for at gøre den ekstra lækker. Disse cupcakes er proppet med oreos og chokolade. De er ikke til at stå for!
Opskriften giver 12 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cupcakes med oreos
Cupcakes:
150 g. smør
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
10 oreos
50 g. chokolade
Frosting:
200 g. flødeost naturel
175 g. smør
225 g. flormelis
½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
12 oreos
Smør
Vaniljesukker
Sukker
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Mælk
Oreos
Chokolade (koge)
Flødeost naturel
Flormelis
Køkkenredskaber til cupcakes med oreos
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 dejskraber
1 frysepose
1 kagerulle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller bageplade
1 lille skarp kniv
1 bagerist
1 sprøjtepose med tylle eller en smørekniv
Tyller
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Stor røreskål
Elpisker
Kop
Dejskraber
Frysepose
Kagerulle
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Urtekniv
Bagerist
Sprøjtepose
Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cupcakes:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur.
4.
5.
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål.
6.
Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
7.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det ned i den store skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.
8.
Kom hvedemel, bagepulver og mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.
9.
Kom oreos i en frysepose. Tag en kagerulle eller grydeske, og bank på posen, så kiksene knuses.
10.
Rør halvdelen af de knuste oreos i dejen.
11.
Hak chokoladen fint, og rør den i dejen. Se videoen.
12.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
13.
Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
14.
Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte.
Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
15.
Frosting:
16.
Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker. Se videoen.
17.
Tag resten af de knuste oreos. Hak dem så fint som muligt, og kom dem i skålen. Vend dem rundt i frostingen med en dejskraber.
18.
Kom frostingen i en sprøjtepose med en tylle, og pynt kagerne med frosting Se videoen.
Se videoen.
Du kan også smøre frostingen på med en smørrekniv.. Se videoen.
19.
Pynt dine cupcakes ved at sætte 1 oreo fast i frostingen på hver af cupcakesene.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2544 kJ / 608 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 20 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer