Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en skål, og gør på samme måde med det andet æg. Kom sukker i skålen. Pisk med håndmixer, til massen er luftig og lysegul. Se videoen.

4.

Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en si. Sigt blandingen ned i æggemassen. Vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber. Rør olie i dejen.

5.

Tænd ovnen på 175 grader.

6.

Skyl squash, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom revet squash i dejen.

7.

Hak hasselnødderne, og kom dem i dejen. Se videoen.

8.

Sæt muffinformene sammen to og to, så hver form er dobbelt. Sæt de dobbelte muffinforme på en bageplade.

9.

Hæld dejen i muffinformene med en spiseske. Fyld dem kun ¾ op. Se videoen.

10.

Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille kniv ned i midten af en kage. Hvis der er dej på kniven, skal de bage 3-4 minutter mere.

11.

Lad kagerne køle af på en bagerist.

12.

Kom flormelis i en kop, og hæld vandet i 1 spiseskefuld ad gangen. Rør det sammen til en tyk glasur. Tilføj forsigtigt mere vand, hvis glasuren er for tyk. Pynt dine muffins med glasuren. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 825 kJ / 197 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 40 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 81 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min