
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Squashmuffins
Squashmuffins
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvad med at prøve at putte grøntsager i dine kager? Det lyder måske lidt alternativt, men det smager rigtig skønt og friskt - prøv disse muffins med revet squash og hasselnødder.
Opskriften giver cirka 14 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til squashmuffins
Ingredienser
2 æg
1 ¾ dl. sukker
2 ½ dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. olie
150 g. squash
50 g. hasselnødder
Glasur:
100 g. flormelis
1-2 spsk. vand

Æg

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Vaniljesukker

Rapsolie

Squash

Hasselnødder

Flormelis

Vand
Køkkenredskaber til squashmuffins
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 sæt måleskeer
1 mellem skål
1 håndmixer
1 si
1 dejskraber
1 rivejern
1 brødkniv
1 skærebræt
28 muffinsforme
1 bageplade
1 spiseske
1 lille skarp kniv
1 bagerist
1 kop
1 teske

Køkkenvægt

Decilitermål

Måleskeer

Mellem skål

Håndmixer

Si

Dejskraber

Rivejern

Brødkniv

Skærebræt

Muffinforme

Bageplade

Spiseske

Lille skarp kniv

Bagerist

Kop

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Slå et æg ud i en kop. Kom ægget op i en skål, og gør på samme måde med det andet æg. Kom sukker i skålen. Pisk med håndmixer, til massen er luftig og lysegul. Se videoen.
4.
Kom hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en si. Sigt blandingen ned i æggemassen. Vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber. Rør olie i dejen.
5.
Tænd ovnen på 175 grader.
6.
Skyl squash, og riv den på den fine side af et rivejern. Kom revet squash i dejen.
7.
Hak hasselnødderne, og kom dem i dejen. Se videoen.
8.
Sæt muffinformene sammen to og to, så hver form er dobbelt. Sæt de dobbelte muffinforme på en bageplade.
9.
Hæld dejen i muffinformene med en spiseske. Fyld dem kun ¾ op. Se videoen.
10.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille kniv ned i midten af en kage. Hvis der er dej på kniven, skal de bage 3-4 minutter mere.
11.
Lad kagerne køle af på en bagerist.
12.
Kom flormelis i en kop, og hæld vandet i 1 spiseskefuld ad gangen. Rør det sammen til en tyk glasur. Tilføj forsigtigt mere vand, hvis glasuren er for tyk. Pynt dine muffins med glasuren. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 825 kJ / 197 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 40 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer