
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Chiligryde med bønner
Chiligryde med bønner
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

"Det er så hot, det her!" - Nik og Jay kunne lige så godt have sunget om denne hotte chiligryde. Nyd gryderetten sammen med dine venner, og få varmen på den gode måde ;-)
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chiligryde med bønner
Chiligryde:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 porrer
4 porrer
1 ½ porre
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1-2 røde chilier
2-3 røde chilier
½-1 rød chili
1 spsk. olie
2 spsk. olie
½ spsk. olie
2 brikker/dåse bønner (brune, hvide eller borlotti gerne blandede)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Tilbehør:
2 dl græsk yoghurt
3 dl græsk yoghurt
1 dl græsk yoghurt
6 skiver fuldkornsbrød
9 skiver fuldkornsbrød
3 skiver fuldkornsbrød

Løg

Porre

Hvidløg

Chili

Olie - smagsneutral

Hakkede tomater

Salt

Græsk yoghurt

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til chiligryde med bønner
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 dåseåbner
1 si
1 spiseske

Måleskeer

Decilitermål

Urtekniv

Skærebræt

Mellem røreskål

Stor skarp kniv - kokkekniv

Hvidløgspresser

Mellem gryde

Grydelåg

Grydeske

Dåseåbner

Si

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered grøntsagerne:
3.
Pil, og hak løget, og kom det i skålen. Se videoen.
4.
Skær roden af porrerne. Lav et snit ned igennem porrerne, og skyl dem grundigt. Se videoen.
5.
Skær porrerne i skiver, og kom dem i skålen med løg.
6.
Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Se videoen.
Skyl chilierne, og skær dem over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Se videoen.
8.
Hak chilierne.
Hak chilierne.
Hak chilien.
Chiligryde:
9.
Hæld olie i en gryde, og varm den op.
10.
Kom løg og porrer i gryden, og svits i cirka 3 minutter. Se videoen.
11.
Steg det hele, indtil løg og porrer er bløde.
12.
Åbn dåserne med bønner, og hæld dem i en si. Lad bønnerne dryppe af over vasken. Hæld bønnerne ned i gryden.
13.
Kom hakket tomat i gryden, og rør rundt.
14.
Læg låg på gryden, og kog i 10-15 minutter under låg. Kom vand i gryden, hvis chiligryden er for tyk.
15.
Smag chiligryden til med salt og hakket chili.
16.
Servér chiligryden rygende varm med en klat yoghurt og brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1573 kJ / 374 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer