- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Chiligryde med bønner
Chiligryde med bønner
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
"Det er så hot, det her!" - Nik og Jay kunne lige så godt have sunget om denne hotte chiligryde. Nyd gryderetten sammen med dine venner, og få varmen på den gode måde ;-)
Tip: Server lækre, hjemmelavede grovflutes til retten. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chiligryde med bønner
Chiligryde:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 porrer
4 porrer
1 ½ porre
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1-2 røde chilier
2-3 røde chilier
½-1 rød chili
1 spsk. olie
2 spsk. olie
½ spsk. olie
2 brikker/dåse bønner (brune, hvide eller borlotti gerne blandede)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
Tilbehør:
2 dl græsk yoghurt
3 dl græsk yoghurt
1 dl græsk yoghurt
6 skiver fuldkornsbrød
9 skiver fuldkornsbrød
3 skiver fuldkornsbrød
Løg
Porre
Hvidløg
Chili
Olie - smagsneutral
Hakkede tomater
Salt
Græsk yoghurt
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til chiligryde med bønner
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 grydeske
1 dåseåbner
1 si
1 spiseske
Måleskeer
Decilitermål
Urtekniv
Skærebræt
Mellem røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Mellem gryde
Grydelåg
Grydeske
Dåseåbner
Si
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered grøntsagerne:
3.
4.
5.
6.
Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Se videoen.
Skyl chilierne, og skær dem over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Se videoen.
8.
Hak chilierne.
Hak chilierne.
Hak chilien.
Chiligryde:
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
Servér chiligryden rygende varm med en klat yoghurt og brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1573 kJ / 374 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer