1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Syltet rødkål

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gammeldags rødkål:

3.

Fjern de to yderste blade, og skyl rødkålen. Se videoen.

4.

Skær en skive på cirka 3 centimeter af rødkålen i toppen. Læg derefter kålhovedet med skærefladen/toppen nedad mod skærebrættet.

5.

Skær rødkålen i stykker uden om stokken. Snit derefter stykker af rødkålen i fine strimler.

6.

Smelt smørret i en stor gryde ved middel varme. Kom rødkålen op i gryden. Steg det hele i 5 minutter, mens du rører rundt, så det ikke brænder på.

7.

Kom eddike, sukker, solbærsaft eller ribsgelé og salt op i gryden. Læg låg på, og kog rødkålen i 30 minutter. Vend kålen et par gange undervejs, så al kålen skifter farve og bliver pink. Smag rødkålen til med salt, peber og eventuelt ekstra sukker.

Skolde patentglas:

8.

Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

9.

Stil et rent, stort patentglas i køkkenvasken.

10.

Hæld kogende vand ned i det tomme patentglas og i låget. Pas på, at du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp fra en voksen.

11.

Hæld forsigtigt vandet ud af glasset. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp fra en voksen. Glasset er nu skoldet og klar til brug.

Gammeldags rødkål fortsat:

12.

Kom rødkålen og væsken fra gryden op i patentglasset. Først selve rødkålen og derefter væsken. Hvis du har for meget væske, kan du gemme resten til at smage en brun sovs til.

Næringsindhold per portion

Energi: 711 kJ / 170 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 75 %

Fedt: 17 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Rødkål, skære

Rødkål, skære

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 82 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min