- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Sydamerikansk>
- Chilensk quinoa-salat
Chilensk quinoa-salat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 37 min.
Sværhedsgrad: Medium
Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:
Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chilensk quinoa-salat
Ingredienser:
2 dl. quinoa
3 dl. quinoa
1 dl. quinoa
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
1 fed hvidløg
3 fed hvidløg
½ fed hvidløg
40 mandler (50 g.)
60 mandler (75 g.)
20 mandler (25 g.)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
12 cherrytomater
18 cherrytomater
6 cherrytomater
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
1 økologisk appelsin
1 ½ økologisk appelsin
½ økologisk appelsin
100 g. gedeost
150 g. gedeost
50 g. gedeost
1 krølsalathoved
1 ½ krølsalathoved
½ krølsalathoved
2 dl bønnespirer
3 dl bønnespirer
1 dl bønnespirer
Quinoa (hvid)
Vand
Salt
Hvidløg
Mandler
Olie - smagsneutral
Cherrytomat
Avocado
Appelsin
Gedeost
Grønt salathoved
Bønnespirer
Køkkenredskaber: til chilensk quinoa-salat
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 si
1 kasserolle
1 låg
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 spiseske
1 lille skål
1 røreske
1 bageplade
Bagepapir
1 stor skarp kniv
1 salatskål
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Si
Kasserolle
Grydelåg
Urtekniv
Skærebræt
Rivejern
Spiseske
Lille røreskål
Røreske
Bageplade
Bagepapir
Stor skarp kniv - kokkekniv
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Quinoa:
3.
4.
5.
6.
7.
Mandler:
8.
9.
10.
11.
Salat:
12.
13.
14.
15.
Se videoen.
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2121 kJ / 507 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer