
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Sydamerikansk>
- Chilensk quinoa-salat
Chilensk quinoa-salat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 37 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mikkel er kommet til Valparaiso i Chile. Han fortæller:
Efter at have forladt Antarktis, hvor der absolut ikke gror noget som helst, er det rart at være kommet længere mod nord til sommeren her i Valparaiso i Chile. Her er skønne, farverige markeder med masser af lækker, frisk frugt og grøntsager. Så nu er det blevet tid til dejlige salater. Naturligvis med avocado – og så med quinoa, som er blevet dyrket i Andesbjergene i mange tusind år. Super lækkert og fyldt med masser af sund energi og vitaminer.Lidt godt brød, en sjat olivenolie og balsamico passer i øvrigt ret godt til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chilensk quinoa-salat
Ingredienser:
2 dl. quinoa
3 dl. quinoa
1 dl. quinoa
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
1 fed hvidløg
3 fed hvidløg
½ fed hvidløg
40 mandler (50 g.)
60 mandler (75 g.)
20 mandler (25 g.)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
12 cherrytomater
18 cherrytomater
6 cherrytomater
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
1 økologisk appelsin
1 ½ økologisk appelsin
½ økologisk appelsin
100 g. gedeost
150 g. gedeost
50 g. gedeost
1 krølsalathoved
1 ½ krølsalathoved
½ krølsalathoved
2 dl bønnespirer
3 dl bønnespirer
1 dl bønnespirer

Quinoa (hvid)

Vand

Salt

Hvidløg

Mandler

Olie - smagsneutral

Cherrytomat

Avocado

Appelsin

Gedeost

Grønt salathoved

Bønnespirer
Køkkenredskaber: til chilensk quinoa-salat
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 si
1 kasserolle
1 låg
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 spiseske
1 lille skål
1 røreske
1 bageplade
Bagepapir
1 stor skarp kniv
1 salatskål

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Si

Kasserolle

Grydelåg

Urtekniv

Skærebræt

Rivejern

Spiseske

Lille røreskål

Røreske

Bageplade

Bagepapir

Stor skarp kniv - kokkekniv

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Quinoa:
3.
Tænd ovnen på 160 grader.
4.
Kom quinoa i en si, og skyl dem grundigt i koldt vand.
5.
Kom quinoaen i en kasserolle. Tilsæt vand og salt, og bring det hele i kog ved høj varme.
6.
Skru ned for varmen, og lad quinoaen koge i cirka 15 minutter.
7.
Hæld quinoaen tilbage i sien, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.
Hæld quinoaen tilbage i sien, og skyl dem i koldt vand igen. Lad vandet dryppe af.
Mandler:
8.
Pil hvidløget, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det op i en lille skål.
9.
Tilsæt mandler og olie, og rør det sammen.
10.
Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.
Kom bagepapir på en bageplade, og fordel mandelblandingen i et jævnt lag på bagepapiret.
11.
Bag mandlerne i ovnen i 8 minutter.
Salat:
12.
Skyl cherrytomaterne, avocadoerne, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirerne. Se videoen.
Skyl cherrytomaterne, avocadoen, appelsinen, krølsalathovedet og bønnespirerne. Se videoen.
13.
Skær tomaterne i halve.
14.
Skær avocadoerne over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Se videoen.
Skær avocadoen over. Tag stenen ud, og fjern skrællen. Skær avocadokødet i tynde strimler. Se videoen.
15.
Riv skallen af appelsinen.
Se videoen.
Se videoen.
Riv skallen af appelsinen. Se videoen.
Riv skallen af appelsinen. Se videoen.
16.
Skær gedeosten i tynde skiver.
17.
Anret salaten i en stor skål: Pluk bladene af krølsalaten, og læg dem i bunden af skålen.
18.
Kom quinoa ovenpå. Fordel tomater, gedeost, avocado, bønnespirer, mandler og til sidst reven appelsinskal over quinoaen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2121 kJ / 507 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer