- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Chilensk ceviche
Chilensk ceviche
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:
”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert.
Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chilensk ceviche
Ceviche:
1 cm frisk ingefær
1 ½ cm frisk ingefær
½ cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
4 store citroner
6 store citroner
2 store citroner
½ grøn peberfrugt
1 grøn peberfrugt
¼ grøn peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
¼ grøn peberfrugt
½ rødløg
1 rødløg
¼ rødløg
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
250 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
375 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
125 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
½ dl friske korianderblade
1 dl friske korianderblade
¼ dl friske korianderblade
½ dl bredbladet persille
1 dl bredbladet persille
¼ dl bredbladet persille
¾ tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber
Ingefær (frisk)
Hvidløg
Citron
Peberfrugt
Rødløg
Olie - smagsneutral
Laks (filet)
Koriander
Persille bredbladet
Salt
Peber
Køkkenredskaber: til chilensk ceviche
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 citronpresser
1 røreske
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 rent viskestykke
4 dybe tallerkner
6 dybe tallerkner
2 dybe tallerkner
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Kartoffelskræller
Rivejern
Urtekniv
Skærebræt
Citruspresser
Røreske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Viskestykke
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chilensk ceviche:
3.
4.
5.
6.
Se videoen.
7.
Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.
8.
9.
10.
11.
12.
Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
13.
Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.
14.
Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.
15.
Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Se videoen.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1056 kJ / 253 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 9 %
Fedt: 70 %
Heraf mættet fedt: 2,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer