
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Chilensk ceviche
Chilensk ceviche
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Byens kok er kommet til fiskelandsbyen Puyuhuapi i Chile, han fortæller:
”Chile er et helt specielt land. Utrolig langt og meget smalt. Det er klemt inde bag de høje Andesbjerge i øst og det store Stillehav mod vest. Smukke fjorde skærer sig ind i landet, og her i bunden af sådan en fjord, mødte jeg Balthazar. Han serverede en lækker sydamerikansk forret for mig. Ceviche – rå, friskfanget laks, som bare skal marineres i citronsaft. Citronsaften får nærmest fisken til at "koge", så du kan se, at kødet skifter farve. Hvis du elsker sushi, så skal du prøve den her opskrift. Friskt, nemt og mega lækkert.
Hvis du ikke er så vild med laks, så prøv med tynde skiver torsk. Det smager knap så kraftigt, men er lige så godt. Glæd dig til en bid af Chile!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chilensk ceviche
Ceviche:
1 cm frisk ingefær
1 ½ cm frisk ingefær
½ cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
4 store citroner
6 store citroner
2 store citroner
½ grøn peberfrugt
1 grøn peberfrugt
¼ grøn peberfrugt
½ rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
¼ grøn peberfrugt
½ rødløg
1 rødløg
¼ rødløg
3 spsk. olie
4 ½ spsk. olie
1 ½ spsk. olie
250 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
375 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
125 g. rå laks (på frost i minimum 18 timer inden brug)
½ dl friske korianderblade
1 dl friske korianderblade
¼ dl friske korianderblade
½ dl bredbladet persille
1 dl bredbladet persille
¼ dl bredbladet persille
¾ tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
¼ tsk. peber

Ingefær (frisk)

Hvidløg

Citron

Peberfrugt

Rødløg

Olie - smagsneutral

Laks (filet)

Koriander

Persille bredbladet

Salt

Peber
Køkkenredskaber: til chilensk ceviche
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 citronpresser
1 røreske
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 rent viskestykke
4 dybe tallerkner
6 dybe tallerkner
2 dybe tallerkner

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Kartoffelskræller

Rivejern

Urtekniv

Skærebræt

Citruspresser

Røreske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Viskestykke

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chilensk ceviche:
3.
Skræl ingefæren, og riv det på den fine side af et rivejern. Se videoen.
4.
Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet.
5.
Skær skrællen og den hvide del under skrællen af den ene citron, og skær citronkødet ud i små tern.
Skær skrællen og den hvide del under skrællen af 1 ½ citron, og skær citronkødet ud i små tern.
6.
Pres saften fra de andre citroner. Se videoen.
Pres saften fra den sidste citron.
Se videoen.
Se videoen.
7.
Kom revet ingefær, hvidløg, citrontern og citronsaft i en skål.
8.
Skyl grøn og rød peberfrugt, og skær dem i tynde strimler. Se videoen.
Skyl grøn og rød peberfrugt og skær dem i tynde strimler. Se videoen.
9.
Pil rødløget, og skær det over på midten. Skær det derefter i tynde strimler. Se videoen.
10.
Kom rødløg og peberfrugt i skålen.
11.
Tilsæt olie, og rør rundt, til det hele er blandet sammen.
12.
Skær laksen i tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom ternene i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
13.
Rør rundt igen, til det hele er blandet sammen.
14.
Sæt skålen i køleskabet i 20 minutter.
15.
Skyl persille og koriander, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak begge dele fint. Se videoen.
16.
Vend persille, koriander, salt og peber rund i cevichen lige inden servering.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1056 kJ / 253 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 9 %
Fedt: 70 %
Heraf mættet fedt: 2,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer