- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Pasta, ris og nudler >
- Øvrig pasta >
- Cannelloni med kødsovs
Cannelloni med kødsovs
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

O solo mio! Vil du med til middag og spise cannelloni med kødsovs? Cannelloni er en italiensk pastaret, hvor pastaen er formet som en cylinder og bagt med fyld, og som regel hældt over med bechamelsovs. Hvis du har travlt: Brug en færdig bechamel-sovs, friske lasagneplader og snit grøntsagerne i en food-processer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cannelloni med kødsovs
Cannelloni:
200-250 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
375 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
125 g. friske, bløde lasagneplader eller tørrede cannelloni pastarør
Kødsovs med rodfrugter:
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
1 løg
1 ½ løg
½ løg
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
½ knoldselleri eller 2-3 persillerødder
3-4 gulerødder
5-6 gulerødder
1-2 gulerødder
2 tsk. tørret basilikum eller timian
3 tsk. tørret basilikum eller timian
1 tsk. tørret basilikum eller timian
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
Evt. 1 dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
Evt. 1 ½ dl vand, hvis du synes at sovsen er for tør
Evt. lidt vand
1 spsk. vineddike eller tomatpuré
2 spsk. vineddike eller tomatpuré
½ spsk. vineddike eller tomatpuré
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
Bechamelsovs (mælkesovs):
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
4 spsk. hvedemel
6 spsk. hvedemel
2 spsk. mel
½ dl. vand
½ l. mælk
¾ l mælk
¼ l mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 ½ tsk. fint revet muskatnød
2 tsk. fint revet muskatnød
¾ tsk. fintrevet muskatnød
Drys:
20 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
30 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
10 g. revet ost, evt. halvdelen grana- eller parmesanost
Tilbehør:
1 brød
Grøn salat

Lasagneplader (fuldkorn)

Olivenolie

Løg

Hakket oksekød

Hvidløg

Gulerod

Basilikum

Hakkede tomater

Vand

Vineddike

Salt

Peber

Smør

Hvedemel

Minimælk

Muskatnød

Parmesanost

Flute, fuldkorn
Køkkenredskaber: til cannelloni med kødsovs
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 hvidløgspresser
Evt. 1 dåseåbner
1 mellem gryde
2 små gryder
1 grydelåg
1 lille skål
1 røreske
1 piskeris
1 ovnfast lasagnefad (ca. 25 x 18 cm.)
1 bagerist
1 bordskåner

Køkkenvægt

Målebæger

Måleskeer

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kartoffelskræller

Urtekniv

Rivejern

Hvidløgspresser

Dåseåbner

Mellem gryde

Lille gryde

Grydelåg

Lille røreskål

Røreske

Piskeris

Ovnfast fad

Bagerist

Bordskåner
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil, og hak løget. Se videoen.
4.
Skræl knoldselleri eller persillerødder. Skær eventuelt enderne af persillerødderne. Se videoen.
5.
Skræl gulerødder og skær enderne af dem. Se videoen.
6.
Riv grøntsagerne på den grove side af et rivejern eller i en foodprocessor. Se videoen.
7.
Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser. Læg det på skærebrættet, til du skal bruge det. Se videoen.
8.
9.
10.
Kom kødet i gryden, og vask hænder, når du har rørt råt kød. Rør rundt i gryden.
11.
12.
13.
14.
15.
Bechamelsovs:
16.
Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
Cannelloni:
24.
25.
26.
27.
Bage:
28.
29.
30.
31.
32.
33.
Servér cannelloni med groft brød og grøn salat.
Servér canneloni med groft brød og grøn salat.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2834 kJ / 375 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 40 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 55 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 40 min
Samlet tid: 120 min
Arbejdstid: 60 min