- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Bygotto med kyllingelår og hokkaido
Bygotto med kyllingelår og hokkaido
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her kommer årets udfordring! Tør du? Er du klar? Risotto lavet med byg- eller speltkerner og skøøøn hokkaido-græskar, som smager godt i meget andet end suppe.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt, rugkerner eller hvedekerner. Se på posen, hvad kogetiden er.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bygotto med kyllingelår og hokkaido
Kyllingelår med hokkaido:
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
8 kyllingelår
12 kyllingelår
4 kyllingelår
1 hokkaidogræskar (ca. 500 g. renset vægt)
1 ½ hokkaidogræskar (ca. 750 g. renset vægt)
½ hokkaidogræskar (ca. 250 g. renset vægt)
4 spsk. honning
6 spsk. honning
2 spsk. honning
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Bygotto:
1 porre
1 ½ porre
½ porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
3 ½ dl. perlebyg eller perlespelt
5 ¼ dl. perlebyg eller perlespelt
1 ¾ dl. perlebyg eller perlespelt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
4 ½ dl. vand
6 ¾ dl. vand
2 ¼ dl. vand
1 terning hønsebouillon
1 ½ terning hønsebouillon
½ terning hønsebouillon
50 g. parmesanost
75 g. parmesanost
25 g. parmesanost
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Olie - smagsneutral
Kyllingelår
Hokkaidogræskar (orange)
Honning
Salt
Peber
Porre
Gulerod
Hvidløg
Citron
Persille
Perlebyg
Vand
Hønsebouillon
Parmesanost
Køkkenredskaber til bygotto med kyllingelår og hokkaido
1 spiseske
1 tekse
1 teske
1 teske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 ovnfast fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 citruspresser
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydeske
Spiseske
Teske
Decilitermål
Køkkenvægt
Ovnfast fad
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille gryde
Kartoffelskræller
Rivejern
Citruspresser
Lille røreskål
Viskestykke
Stor røreskål
Dørslag
Stor gryde
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingelår med hokkaido:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
5.
6.
7.
Bygotto:
8.
Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter. Se videoen.
9.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
Skræl guleroden, og skær dem i små tern. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
14.
Kom perlebyg eller perlespelt op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
15.
Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
16.
17.
18.
Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillonen, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
19.
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4402 kJ / 1052 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer