
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Bygotto med kyllingelår og hokkaido
Bygotto med kyllingelår og hokkaido
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her kommer årets udfordring! Tør du? Er du klar? Risotto lavet med byg- eller speltkerner og skøøøn hokkaido-græskar, som smager godt i meget andet end suppe.
Tip: I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt, rugkerner eller hvedekerner. Se på posen, hvad kogetiden er.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bygotto med kyllingelår og hokkaido
Kyllingelår med hokkaido:
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
8 kyllingelår
12 kyllingelår
4 kyllingelår
1 hokkaidogræskar (ca. 500 g. renset vægt)
1 ½ hokkaidogræskar (ca. 750 g. renset vægt)
½ hokkaidogræskar (ca. 250 g. renset vægt)
4 spsk. honning
6 spsk. honning
2 spsk. honning
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Bygotto:
1 porre
1 ½ porre
½ porre
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
3 ½ dl. perlebyg eller perlespelt
5 ¼ dl. perlebyg eller perlespelt
1 ¾ dl. perlebyg eller perlespelt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
4 ½ dl. vand
6 ¾ dl. vand
2 ¼ dl. vand
1 terning hønsebouillon
1 ½ terning hønsebouillon
½ terning hønsebouillon
50 g. parmesanost
75 g. parmesanost
25 g. parmesanost
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Olie - smagsneutral

Kyllingelår

Hokkaidogræskar (orange)

Honning

Salt

Peber

Porre

Gulerod

Hvidløg

Citron

Persille

Perlebyg

Vand

Hønsebouillon

Parmesanost
Køkkenredskaber til bygotto med kyllingelår og hokkaido
1 spiseske
1 tekse
1 teske
1 teske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 ovnfast fad
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 citruspresser
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 dørslag
1 stor gryde
1 grydeske

Spiseske

Teske

Decilitermål

Køkkenvægt

Ovnfast fad

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille gryde

Kartoffelskræller

Rivejern

Citruspresser

Lille røreskål

Viskestykke

Stor røreskål

Dørslag

Stor gryde

Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingelår med hokkaido:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingelårene i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Vask hokkaido-græskarret, og skær det i 4 både. Tag frøene ud med skeen. Skær græskarbådene i 1 centimeter tykke skiver. Stil skiverne på højkant mellem kyllingelårene i fadet.
5.
Kom honning i en lille gryde, og smelt det ved svag varme. Tilsæt salt og peber.
6.
Hæld den flydende honning over kyllingelårene og græskarbådene.
7.
Stil fadet i ovnen, og steg kyllingelår og græskar i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er gennemstegte.
Bygotto:
8.
Skær roden og 2 centimeter af den grønne top af porren. Skær den grønne top igennem på langs, men ikke den hvide del. Skyl porren. Skær porren i skiver på cirka 1 centimeter. Se videoen.
9.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
Skræl guleroden, og skær dem i små tern. Se videoen.
10.
Pil, og hak hvidløget fint. Se videoen.
11.
Skyl citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
Skyl citronen, og riv halvdelen af skallen på den fine side af et rivejern. Se videoen.
12.
Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.
Skær citronerne over, og pres saften af 1½ citron. Se videoen.
Skær citronen over, og pres saften af den ene halvdel. Se videoen.
13.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
14.
Kom perlebyg eller perlespelt op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i perlebyggen med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
15.
Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
16.
Kom gulerodstern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
17.
Kom porre, hvidløg, citronskal, persille og perlebyg op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
18.
Tilsæt citronsaft, vand og en hønsebouillonen, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
Tilsæt citronsaft, vand og hønsebouillon-terning, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad bygottoen simre i 30 minutter.
19.
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i bygottoen. Smag til med salt og peber. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4402 kJ / 1052 kcal
Protein: 31 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer