- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Butterfly kylling
Butterfly kylling - sommerfugle kylling
Samlet tid: 70 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her får du opskriften på sommerfugle kylling - også kaldet butterfly kylling eller butterfly chicken på engelsk. Fordelen ved at gøre kyllingen flad som en sommerfugl er, at brystkødet ikke bliver stegt tørt. Du kan lægge fx kartofler eller grøntsager rundt om kyllingen, så de steger med.
Husk, at kylling altid skal gennemsteges, da der er mange bakterier inde i kyllingen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til butterfly kylling
Helstegt kylling:
1 hel kylling på mellem 1,2 og 1,5 kg
2 tsk. salt
1 tsk. peber
Evt. 2 tsk. paprika eller andet krydderi
Olie til smørelse af fad
Kylling
Salt
Peber
Paprika
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til butterfly kylling
1 bagerist
1 ovnfast fad
Evt. stegetermometer
1 stor skarp kniv
Køkkenrulle beregnet til mad
1 urtekniv
1 skærebræt
Bagerist
Ovnfast fad
Stegetermometer
Stor skarp kniv - kokkekniv
Køkkenrulle
Urtekniv
Skærebræt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hel kylling i ovnen:
3.
Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendigt og udvendigt.
4.
Dup kyllingen tør med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Vask hænder. Se videoen.
5.
Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Skær eller klip ned langs rygsøjlen. Du kan også skære ned langs begge sider af rygsøjlen og kassere rygsøjlen.
6.
Vend kyllingen, og tryk brystbenet fladt.
7.
Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med salt og peber og eventuelt krydderier. Vask hænder.
8.
Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingen ned i det. Vask hænder.
9.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
10.
Sæt bradepanden med kyllingen på en rist i midten af den kolde ovn. Lad kyllingen stege i 45-60 minutter.
11.
Stik en urtekniv i kyllingelårene, hvor de er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene. Du kan også mærke, om du kan dreje låret fra knoglen. Temperaturen skal være mindst 75 grader i kyllingelåret. Pas på, at du ikke rammer knoglerne, hvis du bruger et stegetermometer.
12.
Tag kyllingen op af fadet, og læg den på et rent skærebræt, så den kan hvile.
13.
Lad kyllingen hvile i cirka 20 minutter, inden du skærer eller klipper den i stykker. Se videoen.
14.
Server kyllingen med dit foretrukne tilbehør. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 10731 kJ / 2549 kcal
Protein: 41 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 46 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 120 min
Arbejdstid: 60 min