1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Butterfly kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hel kylling i ovnen:

3.

Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendigt og udvendigt.

4.

Dup kyllingen tør med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Vask hænder. Se videoen.

5.

Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad. Skær eller klip ned langs rygsøjlen. Du kan også skære ned langs begge sider af rygsøjlen og kassere rygsøjlen.

6.

Vend kyllingen, og tryk brystbenet fladt.

7.

Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med salt og peber og eventuelt krydderier. Vask hænder.

8.

Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingen ned i det. Vask hænder.

9.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.

10.

Sæt bradepanden med kyllingen på en rist i midten af den kolde ovn. Lad kyllingen stege i 45-60 minutter.

11.

Stik en urtekniv i kyllingelårene, hvor de er tykkest. Kødsaften skal være klar ved benene. Du kan også mærke, om du kan dreje låret fra knoglen. Temperaturen skal være mindst 75 grader i kyllingelåret. Pas på, at du ikke rammer knoglerne, hvis du bruger et stegetermometer.

12.

Tag kyllingen op af fadet, og læg den på et rent skærebræt, så den kan hvile.

13.

Lad kyllingen hvile i cirka 20 minutter, inden du skærer eller klipper den i stykker. Se videoen.

14.

Server kyllingen med dit foretrukne tilbehør. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 10731 kJ / 2549 kcal

Protein: 41 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 46 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

God hygiejne og rå kylling

God hygiejne og rå kylling

Kylling, udskære hel

Kylling, udskære hel

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min