
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med oksekød
Burger med oksekød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Klassiker. Mums. Mere er der ikke at sige om den (burger-)sag. Burger med oksekød giver cirka 22,5 kg CO2/kg måltid. Det er 13 gange mere CO2 end burger med bønnebøf. Så prøv den også!Tip: Hvis du vil være super køkken-nørdet kan du selvfølgelig bage burger-bollerne selv. Find opskriften her på gocook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med oksekød
Fyld
2 tomater
3 tomater
1 tomat
⅓ agurk
1 agurk
½ agurk
1 hjertesalat
1 ½ hjertesalat
½ hjertesalat
8 skiver bacon
12 skiver bacon
4 skiver bacon
Bøf
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup

Tomat

Agurk

Hjertesalat

Bacon

Smør

Hakket oksekød

Salt

Peber

Burgerboller (fuldkorn)

Tomatketchup
Køkkenredskaber til burger med oksekød
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
Køkkenrulle
1 brødrister
1 brødkniv

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Køkkenrulle

Brødrister

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.
4.
Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.
From bøfferne:
5.
Del oksekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del oksekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del oksekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
6.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Se videoen.
Steg bacon:
7.
Varm en stegepande op til middel varme.
8.
Læg bacon-stykkerne på og steg dem sprøde. Læg køkkenrulle på en tallerken, og læg bacon-stykkerne på køkkenrullen.
Steg bøfferne:
9.
Kom smør på samme stegepande. Skru op til høj varme.
10.
Kom bøfferne på panden. Lad dem stege i cirka 5 minutter. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege cirka 5 minutter på den anden side.
11.
Tag stegepanden væk fra varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
Saml burgerne:
12.
Varm burgerbollerne på en brødrister.
13.
Skær burgerbollerne igennem, og fyld dem med bøffer, salat, tomat, agurk og lidt ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2069 kJ / 501 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer