1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. One pot risotto

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

4.

Kom bagepapir på en bageplade.

5.

Skræl gulerødderne og rødbederne, og skær dem igennem på langs. Læg dem med skærefladen nedad, og skær dem igennem på langs igen. Skær gulerodsstavene og rødbeder i tern på cirka 1 centimeter.

6.

Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

7.

Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.

8.

Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.

9.

Skyl citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Se videoen.

10.

Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

11.

Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

12.

Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

13.

Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

14.

Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.

15.

Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.

16.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

17.

Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.

18.

Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / 414 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min