Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Forbered grøntsagerne:

3.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

4.

Kom bagepapir på en bageplade.

5.

Skræl gulerødderne og rødbederne, og skær dem i små tern Se videoen.

6.

Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

7.

Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.

8.

Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.

9.

Skyl citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Se videoen.

Kog risottoen:

10.

Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.

11.

Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.

12.

Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.

13.

Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.

14.

Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.

Tilbehør:

15.

Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.

16.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.

17.

Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.

18.

Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / 414 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 22 min

Samlet tid: 35 min

Arbejdstid: 35 min