
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- One pot risotto
One pot risotto
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hader du også opvask? Så er one pot-retter lige noget for dig. Alt ryger i den samme gryde, så der næsten ikke er noget opvask. Og den her risotto er bare for lækker med den vildeste, lilla-lyserøde farve.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til one pot risotto
Ingredienser
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 rødbeder
3 rødbeder
1 rødbede
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
100 g. champignon
150 g. champignon
50 g. champignon
1 dl. ærter
1 ½ dl. ærter
½ dl. ærter
½ citron
¾ citron
¼ citron
2 ½ dl. grødris
3 ¾ dl. grødris
1 ¼ dl. grødris
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 terninger hønsebouillon
3 terninger hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
4 dl. vand
6 dl. vand
2 dl. vand
4 skiver serranoskinke
6 skiver serranoskinke
2 skiver serranoskinke
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
15 g. parmesan
30 g. parmesan
10 g. parmesan
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
1 knivspids peber

Gulerod

Rødbede

Løg

Hvidløg

Champignon

Ærter

Citron

Grødris

Olie - smagsneutral

Hønsebouillon

Vand

Serranoskinke

Persille

Parmesanost

Salt

Peber
Køkkenredskaber til one pot risotto
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 dørslag
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 bageplade
Bagepapir
1 rivejern

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Lille røreskål

Dørslag

Viskestykke

Stor røreskål

Stor gryde

Røreske

Bageplade

Bagepapir

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
4.
Kom bagepapir på en bageplade.
5.
Skræl gulerødderne og rødbederne, og skær dem i små tern Se videoen.
6.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
7.
Rens champignonerne fri for jord, og skær dem i tynde skiver.
8.
Skyl ærterne. Bruger du frosne ærter, så tø dem op ved at hælde kogende vand over dem, og lade dem stå i 2-3 minutter, eller til de er tøet op.
9.
Skyl citronen, og riv skallen af en halv citron på den fine side af rivejernet. Se videoen.
10.
Kom grødrisene op i en stor skål, og hæld koldt vand i, til det dækker. Rør i grødrisene med hænderne. Hæld vandet fra, og gentag, til vandet er klart.
11.
Kom olie i en tykbundet gryde, og varm den op.
12.
Kom gulerodstern og rødbedetern i gryden, og steg i 3 minutter. Rør imens.
13.
Kom hvidløg, løg, citronskal og grødris op i gryden, og steg i 2 minutter. Rør imens.
14.
Tilsæt citronsaft, vand og to hønsebouillon-terninger, og bring retten i kog. Skru ned, læg låg på gryden, og lad risottoen simre i 15 minutter, eller til risene er møre og har suget næsten al vandet. Der skal stadig være en lille smule væske tilbage. Rør rundt en gang imellem.
15.
Læg serrano-skinke på bagepapiret, og bag det i ovnen i 5 minutter, eller til det er sprødt.
16.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint.
17.
Kom ærter og persille i risottoen. Rør godt rundt i det.
18.
Riv parmesanosten på den fine side af et rivejern, og vend den i risottoen. Smag til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / 414 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer