
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med bankekød
Burger med bankekød
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Denne burger er lidt anderledes, da den ikke er lavet af hakket kød, men i stedet laves med en rigtig bøf i.
Tip: Gør det rigtig godt, og bag burgerbollerne selv. Find opskriften her i GoCook!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med bankekød
Chilimayo:
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
1 dl mayonnaise
1 ½ dl mayonnaise
½ dl mayonnaise
Fyld:
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
4 store salatblade
1 løg
1 ½ løg
½ løg
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup
4 syltede agurker, 60 g.
6 syltede agurker, 90 g.
2 syltede agurker, 30 g.
Bankekød:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
500 g. okseinderlår eller oksebov
750 g. okseinderlår eller oksebov
250 g. okseinderlår eller oksebov
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 spsk. rapsolie
1 spsk. rapsolie
15 g. smør
25 g. smør
8 g. smør
1 spsk. tomatpure
1 ½ spsk. tomatpure
½ spsk. tomatpure
½ l vand
¾ l vand
¼ l vand
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblad
Tilbehør:
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller

Chili

Mayonnaise

Tomat

Agurk

Løg

Tomatketchup

Syltet agurk

Hvidløg

Oksekød

Hvedemel

Salt

Peber

Rapsolie

Smør

Tomatpuré

Vand

Oksebouillon

Laurbærblad

Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til burger med bankekød
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
2 skærebrædder
2 skærebrædder
1 blender/foodprocessor
1 blender
1 blender
1 lille skål
2 spiseskeer
2 store skarpe knive
1 stor frysepose
1 kødhammer
1 dyb tallerken
1 stor gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 brødkniv

Køkkenvægt

Måleskeer

Urtekniv

Skærebræt

Søjleblender

Lille røreskål

Spiseske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Frysepose

Dyb tallerken

Stor gryde

Grydeske

Grydelåg

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chilimayo:
3.
Flæk chilien på langs, og skrab kernerne ud med en urtekniv. Se videoen.
4.
Put chilien i en blender. Blend til der ikke er flere klumper.
Put chilien i en blender. Blend indtil der ikke er flere klumper.
5.
Hæld cremen op i en skål.
6.
Put mayonnaise i skålen, og rør det sammen med en ske.
Kom mayonnaise i, og rør det sammen med en ske.
Fyld:
7.
Skyl tomaterne, agurk og salatblade.
Fyld: Skyl tomat, agurk og salatblade.
8.
Skær tomater og agurk i tynde skiver.
Skær tomat og agurk i tynde skiver.
9.
Pil løget, og skær det i ringe.
Pil løgene, og skær dem i ringe.
Bankekød:
10.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
11.
Skær oksekødet i tynde skiver, og læg kødet i en stor frysepose. Bank hver skive kød med en kødhammer.
12.
Hæld hvedemel i en dyb tallerken, og tilsæt salt og peber. Rør rundt.
13.
Vend kødskiverne i melet. De skal være dækket af mel på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
14.
Varm smør og olie op i en gryde ved høj varme.
15.
Læg kødet i gryden, og steg det brunt på begge sider.
Kom kødet i gryden, og steg det brunt på begge sider.
16.
Tilsæt løg, hvidløg og tomatpuré, og steg i 1 minut.
17.
Hæld vand, bouillonterning og laurbærblade i gryden.
Kom vand, bouillonterning og laurbærblade i gryden.
Hæld vand, bouillonterning og laurbærblad i gryden.
18.
Læg låg på gryden, og lad kødet simre på lav varme i 1 time, indtil kødet er mørt.
19.
Sluk for blusset, og tag gryden af varmen.
20.
Skær burgerbollerne i halve, og byg din helt egen musculo-burger med chilimayo, tomater, agurker, løg, bankekød, agurkesalat og ketchup.
Skær burgerbollerne i halve, og byg din helt egen musculo-burger med chilimayo, tomat, agurk, løg, bankekød, agurkesalat og ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2698 kJ / 643 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 48 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer