- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med bankekød
Burger med bankekød
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Denne burger er lidt anderledes, da den ikke er lavet af hakket kød, men i stedet laves med en rigtig bøf i.
Tip: Gør det rigtig godt, og bag burgerbollerne selv. Find opskriften her i GoCook!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med bankekød
Chilimayo:
1 rød chili
1 ½ rød chili
½ rød chili
1 dl mayonnaise
1 ½ dl mayonnaise
½ dl mayonnaise
Fyld:
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
4 store salatblade
1 løg
1 ½ løg
½ løg
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup
4 syltede agurker, 60 g.
6 syltede agurker, 90 g.
2 syltede agurker, 30 g.
Bankekød:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
500 g. okseinderlår eller oksebov
750 g. okseinderlår eller oksebov
250 g. okseinderlår eller oksebov
1 dl hvedemel
1 ½ dl hvedemel
½ dl hvedemel
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 spsk. rapsolie
1 spsk. rapsolie
15 g. smør
25 g. smør
8 g. smør
1 spsk. tomatpure
1 ½ spsk. tomatpure
½ spsk. tomatpure
½ l vand
¾ l vand
¼ l vand
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
2 laurbærblade
3 laurbærblade
1 laurbærblad
Tilbehør:
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
Chili
Mayonnaise
Tomat
Agurk
Løg
Tomatketchup
Syltet agurk
Hvidløg
Oksekød
Hvedemel
Salt
Peber
Rapsolie
Smør
Tomatpuré
Vand
Oksebouillon
Laurbærblad
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber: til burger med bankekød
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
2 skærebrædder
2 skærebrædder
1 blender/foodprocessor
1 blender
1 blender
1 lille skål
2 spiseskeer
2 store skarpe knive
1 stor frysepose
1 kødhammer
1 dyb tallerken
1 stor gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 brødkniv
Køkkenvægt
Måleskeer
Urtekniv
Skærebræt
Søjleblender
Lille røreskål
Spiseske
Stor skarp kniv - kokkekniv
Frysepose
Dyb tallerken
Stor gryde
Grydeske
Grydelåg
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chilimayo:
3.
Flæk chilien på langs, og skrab kernerne ud med en urtekniv. Se videoen.
4.
5.
6.
Fyld:
7.
Skyl tomaterne, agurk og salatblade.
Fyld: Skyl tomat, agurk og salatblade.
8.
9.
Bankekød:
10.
Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.
11.
12.
13.
Vend kødskiverne i melet. De skal være dækket af mel på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2698 kJ / 643 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 48 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer