
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Brun sovs
Brun sovs med opbagning - opbagt brun sovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 21 min.
Sværhedsgrad: Medium

Få her grundopskriften på brun sovs, der er lavet med en opbagning - opbagt sovs! Denne opskrift på brun sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!
Tip: Du kan i stedet for bouillonterning bruge fond, hvis det skal være ekstra lækkert!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brun sovs
Brun sovs:
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
6 dl. mælk
2 dl. mælk
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
Sovsekulør

Smør

Hvedemel

Mælk

Vand

Oksebouillon

Sovsekulør
Køkkenredskaber: til brun sovs
1 lille gryde
1 piskeris
1 decilitermål
1 spiskeske

Lille gryde

Piskeris

Decilitermål

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brun sovs:
3.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.
4.
Kom mel i gryden, og pisk, til al smøren er suget op af melen. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Se videoen.
5.
Varm mælken op: Kom mælk i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med lillefinger. Mælken skal være lige så varm som din finger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
7.
Hæld lidt mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, mens du pisker grundigt.
8.
Smuldr en bouillonterning i gryden. Se videoen.
Smuldr halvanden bouillonterning i gryden. Se videoen.
Smuldr en halv bouillonterning i gryden. Se videoen.
9.
Tilsæt et par dråber sovsekulør. Kom én dråbe i ad gangen, til du synes, sovsen har den helt rigtige, brune farve. Pisk hver gang, du har tilsat en dråbe sovsekulør. Se videoen.
10.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 498 kJ / 117 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 3,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer