- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Brun sovs
Brun sovs med opbagning - opbagt brun sovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 21 min.
Sværhedsgrad: Medium
Få her grundopskriften på brun sovs, der er lavet med en opbagning - opbagt sovs! Denne opskrift på brun sovs er rigtig god sammen med kartofler og oksekød, og der skal helst være rigeligt af den. Forsøg dig med at lave din egen sovs - og bliv mesterkok hjemme hos dig!
Tip: Du kan i stedet for bouillonterning bruge fond, hvis det skal være ekstra lækkert!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brun sovs
Brun sovs:
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
6 dl. mælk
2 dl. mælk
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
Sovsekulør
Smør
Hvedemel
Mælk
Vand
Oksebouillon
Sovsekulør
Køkkenredskaber: til brun sovs
1 lille gryde
1 piskeris
1 decilitermål
1 spiskeske
Lille gryde
Piskeris
Decilitermål
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brun sovs:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 498 kJ / 117 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 3,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer