- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Brasede kartofler
Brasede kartofler på pande
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du træt af brasede kartofler, der en kedelig blanding af smat og ingenting? Så følg GoCooks opskrift på topklasse stegte kartofler! Du kan bruge kogte kartofler fra køleskabet eller koge dem selv, som vi gør i starten af opskriften. Vi salter ikke kartoflerne før vi steger dem, da det holder dem faste. Og med et pift timian, så har du magiske kartofler!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brasede kartofler
Brasede kartofler:
Ca. 1 kg kartofler (kogefaste)
Ca. ½ kg kartofler (kogefaste)
4 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
2 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
15 g smør (1 spsk.)
10 g smør (½ spsk.)
1 spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber fra kværn
½ knivspids peber fra kværn
Kartoffel
Timian (frisk)
Smør
Olie - smagsneutral
Salt
Peber
Køkkenredskaber til brasede kartofler
1 stor god stegepande
1 gryde
1 lille gryde
1 dørslag
Evt. 1 balje
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 viskestykke
1 lille skarp kniv
Stegepande
Mellem gryde
Dørslag
Balje
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Viskestykke
Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte kartofler:
3.
Skræl eller skrub kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld koldt vand i gryden, så kartoflerne lige er dækkede. Skær eventuelt de største kartofler over.
5.
Bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er næsten møre. Kartoflerne behøver ikke at være helt møre, da de steger færdige på panden. Se videoen.
6.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld vandet fra kartoflerne. Husk at hælde væk fra dig selv.
7.
Lad kartoflerne køle af. Skær dem derefter i cirka 1x1 centimeter store tern eller ½ centimeter tykke skiver. Se videoen.
Klargøring af timian (eventuelt):
8.
Kom vand i en balje, og skyl timian i vandet. Se videoen.
9.
Hak timian fint. Se videoen.
Brasede kartofler:
10.
Hæld smør og olie på to gode store stegepander.
Hæld smør og olie på en god stor stegepande. Hvis du ikke har en stor stegepande, kan du bruge to små.
11.
Varm panderne op til høj varme.
Varm panden op til høj varme.
12.
Hæld forsigtigt kartoflerne på stegepanderne. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne undervejs, så de bliver brune på alle sider.
Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Det kan sprøjte lidt. Rør i kartoflerne undervejs, så de bliver brune på alle sider.
13.
Steg kartoflerne i cirka 15 minutter, til de gyldne og sprøde.
14.
Smag de brasede kartofler til med salt og peber, og drys eventuelt med timian.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1067 kJ / 254 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 25 %
Heraf mættet fedt: 2,2 g
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer