- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Brændende kærlighed med rodfrugtmos
Brændende kærlighed med rodfrugtmos
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Hvis du ikke kender brændende kærlighed, altså retten… ;-) Så er du gået glip af noget virkelig lækkert! I den her opskrift får du sprødstegt bacon og lidt ekstra smag i kartoffelmosen med rodfrugter. Server en skive rugbrød til, hvis du er skrupsulten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brændende kærlighed med rodfrugtmos
Rodfrugtmos:
1 ½ kg. kartofler (melede)
2 ¼ kg. kartofler (melede)
750 g. kartofler (melede)
500 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
750 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
250 g. lyse rodfrugter (pastinak, persillerod, knoldselleri)
1 ½ dl. mælk
¾ dl. mælk
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids salt
1 knsp. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Tilbehør:
2 løg
3 løg
1 løg
2 pk. bacon i tern (280 g.)
3 pk. bacon i tern (420 g.)
1 pk. bacon i tern (140 g.)
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
Syltede rødbeder
Kartofler - melede
Pastinak
Mælk
Smør
Salt
Peber
Løg
Bacon
Persille
Rødbede
Køkkenredskaber til brændende kærlighed med rodfrugtmos
1 kartoffelmoser eller piskeris
1 stegepande
1 stor gryde med låg
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 paletkniv
1 stor skål
1 rent viskestykke
Kartoffelmoser
Stegepande
Stor gryde
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Paletkniv
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mos med kartofler og rodfrugter:
3.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i grove tern. Se videoen.
5.
Skræl pastinakkerne, og skær dem i store tern. Se videoen.
6.
Kom kartoflerne og rodfrugterne i gryden. Hæld koldt vand i, til kartofler og pastinakker er dækkede.
7.
Bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned på svag varme og lad det koge i 20 minutter. Gør tilbehøret klar, imens det koger. Se videoen.
Stege bacon og løg:
8.
Pil løgene, og hak dem fint. Se videoen.
Tilbehør: Pil og hak løgene fint. Se videoen.
Tilbehør: Pil og hak løgene fint. Se videoen.
9.
Læg bacon-stykkerne på en kold stegepande. Sæt den på komfuret ved middel varme. Steg bacon-stykkerne sprøde på begge sider. Det tager cirka 8 minutter. Pas på de ikke bliver brændte. Se videoen.
10.
Tag baconen af stegepanden og over på en tallerken, uden at hælde fedtet på panden fra.
11.
Kom løgene på bacon-panden ved middelvarme. Drys med salt og peber og steg, til de bliver bløde (cirka 5 minutter). Rør rundt indimellem. Se videoen.
12.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Se videoen.
13.
Mos fortsat:
14.
Tag 1 deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom kartofler og pastinakker tilbage i gryden. Se videoen.
Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom kartofler og pastinakker tilbage i gryden. Se videoen.
Tag ½ deciliter kogevand fra og gem den. Hæld resten af koge-vandet fra i et dørslag i vasken. Kom kartofler og pastinakker tilbage i gryden. Se videoen.
15.
16.
Rør mosen sammen med en kartoffelmoser eller et piskeris, til den er cremet og uden klumper. Det er vigtigt, at du IKKE bruger en blender eller et piskeris, da mosen så bliver slimet og klistret. Se videoen.
17.
Servering:
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1686 kJ / 403 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer