
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Tarteletter
Tarteletter
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium

Elsker du tarteletter? Og har du prøvet at lave dem selv? Her får du GoCooks opskrift på tarteletter med kylling, asparges og gulerødder. De er en fryd for øjnene og for maven. Nam, nam :-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tarteletter
Ingredienser
2 gulerødder (ca. 150 g.)
3 gulerødder (ca. 225 g.)
1 gulerødder (ca. 75 g.)
1 dåse aspargessnitter
1 ½ dåse aspargessnitter
½ dåse aspargessnitter
450 g. kyllingebryst
675 g. kyllingebryst
225 g. kyllingebryst
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¾ dl. vand
1 hønse-bouillonterning
1 ½ hønse-bouillonterning
½ hønse-bouillonterning
50 g. smør
75 g. smør
25 g. smør
1 dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
12 tarteletter
18 tarteletter
6 tarteletter

Gulerod

Aspargessnitter (dåse)

Kyllingebryst

Olie

Vand

Hønsebouillon

Smør

Hvedemel

Salt

Peber

Tarteletskaller
Køkkenredskaber til tarteletter
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
2 skærebræt
1 dåseåbner
1 stor skål
1 si
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 stor gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 piskeris
1 teske
1 serveringsfad

Køkkenvægt

Målebæger

Kartoffelskræller

Lille skarp kniv

Skærebræt

Dåseåbner

Stor skål

Si

Stor skarp kniv

Spiseske

Stor gryde

Grydeske

Grydelåg

Piskeris

Teske

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl, og skræl gulerødderne.
4.
Skær gulerødderne i tern på 1x1 centimeter. Se videoen.
Skær guleroden i tern på 1x1 centimeter. Se videoen.
5.
Stil en stor skål ned i vasken, og læg en si over. Hæld aspargesene og vandet i sien, og lad aspargeserne dryppe af. Gem vandet.
6.
Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingefileterne i tern på 2x2 centimeter. Vask hænder.
7.
Kom olie i en gryde, og varm op til middel varme.
8.
Steg kyllingen i 2 minutter. De må ikke blive brune.
9.
Hæld vand, hønse-bouillonterningen og vandet fra aspargesene ned i gryden.
Hæld vand, hønse-bouillonterning og vandet fra aspargesene ned i gryden.
10.
Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog i 15 minutter.
11.
Stil en stor skål i køkkenvasken, og læg en si over. Hæld kylling og kogevand i sien. Gem kyllingekødet og kogevandet.
12.
Kom smør i gryden, og varm det op. Kom hvedemel i gryden. Pisk kraftigt med en piskeris, så hvedemel og smør samler sig. Se videoen.
13.
Tilsæt lidt efter lidt 5 deciliter kogevand fra kyllingen, og varm sovsen op, til den koger. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere kogevand.
14.
Hæld kylling, asparges og gulerodstern ned i sovsen. Varm tarteletfyldet, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Se videoen.
15.
Tænd ovnen, og lun tarteletterne. Læs på pakken, hvordan du gør.
16.
Sæt tarteletterne på et fad, og kom fyldet i.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1967 kJ / 470 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 7,15 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer