Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl, og skræl gulerødderne.

4.

Skær gulerødderne i tern på 1x1 centimeter. Se videoen.
Skær guleroden i tern på 1x1 centimeter. Se videoen.

5.

Stil en stor skål ned i vasken, og læg en si over. Hæld aspargesene og vandet i sien, og lad aspargeserne dryppe af. Gem vandet.

6.

Tag et nyt skærebræt og en ny kniv. Skær kyllingefileterne i tern på 2x2 centimeter. Vask hænder.

7.

Kom olie i en gryde, og varm op til middel varme.

8.

Steg kyllingen i 2 minutter. De må ikke blive brune.

9.

Hæld vand, hønse-bouillonterningen og vandet fra aspargesene ned i gryden.
Hæld vand, hønse-bouillonterning og vandet fra aspargesene ned i gryden.

10.

Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog i 15 minutter.

11.

Stil en stor skål i køkkenvasken, og læg en si over. Hæld kylling og kogevand i sien. Gem kyllingekødet og kogevandet.

12.

Kom smør i gryden, og varm det op. Kom hvedemel i gryden. Pisk kraftigt med en piskeris, så hvedemel og smør samler sig. Se videoen.

13.

Tilsæt lidt efter lidt 5 deciliter kogevand fra kyllingen, og varm sovsen op, til den koger. Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte mere kogevand.

14.

Hæld kylling, asparges og gulerodstern ned i sovsen. Varm tarteletfyldet, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber. Se videoen.

15.

Tænd ovnen, og lun tarteletterne. Læs på pakken, hvordan du gør.

16.

Sæt tarteletterne på et fad, og kom fyldet i.

Næringsindhold per portion

Energi: 1967 kJ / 470 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 28 %

Fedt: 49 %

Heraf mættet fedt: 7,15 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min