
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Bønnesalat med tomater
Bønnesalat med tomater
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 57 min.
Sværhedsgrad: Nem

Denne saftige salat spræller af sundhed og smager fortræffeligt. Brug den som tilbehør til kylling, steg eller fisk - ja, den passer til det hele!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bønnesalat med tomater
Bønnesalat
500 g. cherrytomater
750 g. cherrytomater
250 g. cherrytomater
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
2 tsk. salt
3 tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
500 g. grønne bønner, friske eller frosne
750 g. grønne bønner, friske eller frosne
250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. honning, gerne akaciehonning
1 ½ spsk. honning, gerne akaciehonning
½ spsk. honning, gerne akaciehonning
1 tsk. sennep, gerne dijon-sennep
1 ½ tsk. sennep, gerne dijon-sennep
½ tsk. sennep, gerne dijon-sennep
1 spsk. eddike, gerne hvid balsamicoeddike
1 ½ spsk. eddike, gerne hvid balsamicoeddike
½ spsk. eddike, gerne hvid balsamicoeddike
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber

Cherrytomat

Vand

Salt

Grønne bønner

Hvidløg

Akaciehonning

Sennep

Eddike - lagereddike

Olie - smagsneutral

Peber
Køkkenredskaber til bønnesalat med tomater
1 sæt måleskeer
1 mellem gryde
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 decilitermål
1 spiseske
Husholdningsfilm
1 grydelåg
1 røreske

Måleskeer

Mellem gryde

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Urtekniv

Lille røreskål

Decilitermål

Spiseske

Husholdningsfilm

Grydelåg

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bønnesalat:
3.
Skyl tomaterne, og lad dem tørre på et rent viskestykke.
4.
Kom vand og salt i en mellemstor gryde, og læg låg på. Tænd for kogepladen, og bring vandet i kog.
5.
Kom de grønne bønner i vandet, og lad dem koge i cirka 3 minutter.
6.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
7.
Skær cherrytomaterne over i halve.
8.
Læg bønner og tomater i en skål.
Læg bønner og tomater i en mellem skål.
Dressing:
9.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
10.
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen.
11.
Hæld dressingen over bønnerne og tomaterne, og vend forsigtigt salaten rundt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1137 kJ / 270 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 38 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer