
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Bønnesalat
Bønnesalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 12 min.
Sværhedsgrad: Nem

Synes du grønne bønner er kedelige? Så er det fordi, du ikke har smagt den her salat! Sammen med tomater er det guf. Sammen med croutoner er det endnu mere guf. Og sammen med den kraftige dressing er det max-guf.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bønnesalat
Bønnesalat:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. tørret timian
1 ½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
500 g. cherrytomater
750 g. cherrytomater
250 g. cherrytomater
2 tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
500 g. grønne bønner, friske eller frosne
750 g. grønne bønner, friske eller frosne
250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
2 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Rugbrød

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Salt

Cherrytomat

Grønne bønner

Hvidløg

Honning

Dijonsennep

Eddike - lagereddike

Olivenolie

Peber
Køkkenredskaber til bønnesalat
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 frysepose
1 stor skål
1 lille gryde
1 dørslag
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 teske

Bagepapir

Bageplade

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Frysepose

Stor røreskål

Lille gryde

Dørslag

Hvidløgspresser

Lille røreskål

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten:
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
5.
Kom olie, timian og salt i posen. Ryst posen, så der kommer olie på alle rugbrøds-ternene.
6.
Hæld rugbrødsternene ud på bagepladen. Bag dem i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde. Vend dem med en paletkniv et par gange undervejs.
7.
Lad rugbrøds-croutonerne køle af.
Bønnesalat:
8.
Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
9.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.
10.
Kom de grønne bønner i gryden, og kog bønnerne i 3 minutter.
11.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld de kogte bønner ned i dørslaget, og lad dem dryppe af.
12.
Skær bønnerne i stykker på cirka 2 centimeter. Kom dem op i skålen med tomater.
Dressing:
13.
Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.
14.
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Se videoen.
15.
Hæld dressingen over bønner og tomater. Vend forsigtigt rundt.
16.
Hæld brødcroutonerne ovenpå bønnesalaten. Vent med at vende salaten rundt, til hele retten er klar.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1828 kJ / 437 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 70 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 75 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min