- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Bønnesalat
Bønnesalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 12 min.
Sværhedsgrad: Nem
Synes du grønne bønner er kedelige? Så er det fordi, du ikke har smagt den her salat! Sammen med tomater er det guf. Sammen med croutoner er det endnu mere guf. Og sammen med den kraftige dressing er det max-guf.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bønnesalat
Bønnesalat:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. tørret timian
1 ½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
500 g. cherrytomater
750 g. cherrytomater
250 g. cherrytomater
2 tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
500 g. grønne bønner, friske eller frosne
750 g. grønne bønner, friske eller frosne
250 g. grønne bønner, friske eller frosne
Dressing:
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
½ tsk. sennep, gerne dijonsennep
¾ tsk. sennep, gerne dijonsennep
¼ tsk. sennep, gerne dijonsennep
1 spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
1 ½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
½ spsk. eddike, fx hvid balsamicoeddike
2 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Rugbrød
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Salt
Cherrytomat
Grønne bønner
Hvidløg
Honning
Dijonsennep
Eddike - lagereddike
Olivenolie
Peber
Køkkenredskaber til bønnesalat
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 frysepose
1 stor skål
1 lille gryde
1 dørslag
1 hvidløgspresser
1 lille skål
1 teske
Bagepapir
Bageplade
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Frysepose
Stor røreskål
Lille gryde
Dørslag
Hvidløgspresser
Lille røreskål
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rugbrøds-croutoner til bønnesalaten:
3.
4.
Skær rugbrødet i tern på 1 x 1 centimeter. Kom ternene i en frysepose.
5.
6.
7.
Bønnesalat:
8.
Skyl cherrytomaterne, og halvér dem. Kom dem op i en skål.
9.
10.
11.
12.
Dressing:
13.
Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser. Se videoen.
14.
Kom hvidløg, honning, sennep, eddike, olie, salt og peber i en skål. Bland det sammen med en gaffel. Se videoen.
15.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1828 kJ / 437 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 0,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer