![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Kartoffel-æggekage med bønnesalat
Kartoffel-æggekage med bønnesalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/412hpeiu/fdb-kartoffelæggekage_0.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hvide bønner og grønne bønner møder hinanden i en skøn harmoni i bønnesalaten. Sammen med kartoffel-æggekagen har du en god, stor og sund frokost eller aftensmad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffel-æggekage med bønnesalat
Æggekage
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk salt
100 g. skalotteløg
150 g. skalotteløg
50 g. skalotteløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
4 æg
6 æg
2 æg
1 spsk. kartoffelmel
1 ½ spsk. kartoffelmel
½ spsk. kartoffelmel
1 ½ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
¾ dl. mælk
2 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Bønnesalat
200 g. grønne bønner
300 g. grønne bønner
100 g. grønne bønner
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 dåse hvide bønner
1 ½ dåse hvide bønner
½ dåse hvide bønner
1 rød snack peberfrugt
1 ½ rød snack peberfrugt
½ rød snack peberfrugt
½ bundt purløg
¾ bundt purløg
¼ bundt purløg
Dressing
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
![](/media/xx4no3om/kartofler2_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffel
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/ai5p3bgl/løg3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skalotteløg
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/dahhehnn/fdb_-kartoffelmel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kartoffelmel
![](/media/lf2l1b0u/3099296-267188.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Minimælk
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/jjbjpdlu/haricots_verts-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønne bønner
![](/media/wxxndbd4/fdb_-hvide_boenner_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Cannellini-bønner (hvide bønner)
![](/media/u0nf02i1/fdb-roedpebber_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Snackpeber
![](/media/0v2nl41w/purløg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Purløg
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
Køkkenredskaber til kartoffel-æggekage med bønnesalat
2 måleskeer
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 saks
1 mellem skål
2 små skåle
1 mellem gryde
1 pande (teflon)
1 piskeris
1 hvidløgspresser
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 citruspresser
2 sier/sigter
1 dåseåbner
1 grøntsagsbørste
1 grydelåg
1 lille gryde
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/rnsbv2km/grydeskeer-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydeske
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/jekiomwb/saks.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Saks
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/ewtnjhbr/fdb-redskaber27_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Målebæger
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/wo0emigz/fdb-redskaber45.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dåseåbner
![](/media/pj2j2gx4/grøntsagsbørste.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grøntsagsbørste
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffel-æggekage:
3.
Vask kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom vand, kartofler og salt i en gryde. Kog kartoflerne i 15 minutter til de er møre. Se videoen.
5.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler i dørslaget. Lad kartoflerne køle lidt af.
6.
Skær kartoflerne i både.
7.
Pil, og hak skalotteløgene. Se videoen.
8.
Slå et æg ud i en kop. Kom det op i en skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Kom kartoffelmel, mælk, salt og peber i skålen med æg. Pisk det sammen.
10.
Varm olie op på en stegepande.
11.
Kom løg og kartofler på stegepanden. Svits i 2 minutter, mens du rører rundt. Se videoen.
12.
Hæld æggemassen på stegepanden, og fordel massen jævnt. Skru ned.
13.
Læg låg på, og steg, til æggemassen er helt stiv. Hvis du ikke har et låg, kan du lægge et stykke sølvpapir over i stedet.
Bønnesalat:
14.
Nip enden af de grønne bønner, og skyl bønnerne. Skær dem i mindre stykker på cirka 2 centimeter.
15.
Kom vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Kom bønnerne i gryden, og kog dem i 3 minutter, til de er sprøde.
16.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og bønner i dørslaget. Kom bønnerne op i en skål.
17.
Åbn dåsen med hvide bønner, og hæld vand og bønner i dørslaget. Kom de hvide bønner op i skålen med grønne bønner.
18.
Skyl peberfrugten, og skær den over. Fjern stilken og kernerne. Skær peberfrugten i små terninger, og kom den op i skålen. Se videoen.
19.
Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Klik purløget i små stykker hen over skålen. Se videoen.
Dressing:
20.
Pil, og pres hvidløgene ned i en lille skål. Se videoen.
21.
Pres saften fra den halve citron, og kom det op i skålen med hvidløg. Se videoen.
Pres saften fra citronen, og kom det op i skålen med hvidløg. Se videoen.
22.
Kom olie, salt og peber op i skålen med hvidløg og citron. Rør dressingen sammen. Se videoen.
23.
Bland dressingen rundt i bønnesalaten. Servér med kartoffel-æggekagen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1845 kJ / 439 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 36 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer