- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Bagværk til morgenmad>
- Boller med loppefrøskaller
Boller med loppefrøskaller (psyllium)
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 62 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du nysgerrig efter at smage boller med et lille twist? Så prøv GoCooks opskrift på boller med loppefrøskaller. Når du bager brød eller boller med loppefrøskaller, så øger det brødets struktur. Samtidig hjælper loppefrøskallerne med at binde fugten, så brødet holder bedre sammen og ikke krummer så meget. Så prøv svampede boller lige her!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller med loppefrøskaller
Dej:
25 g gær
37 g gær
12 g gær
5 dl vand
7 ½ dl vand
2 ½ dl vand
1 dl grahamsmel (ca. 60 g)
1 ½ dl grahamsmel (ca. 90 g)
½ dl grahamsmel (ca. 30 g)
20 g loppefrøskaller
30 g loppefrøskaller
10 g loppefrøskaller
7 dl hvedemel (ca. 420 g)
10 ½ dl hvedemel (ca. 630 g)
3 ½ dl hvedemel (ca. 210 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. mælk til pensling
1 ½ spsk. mælk til pensling
½ spsk. mælk til pensling
1 spsk. olie (til skålen)
1 ½ spsk. olie (til skålen)
½ spsk. olie (til skålen)
Gær
Vand
Loppefrøskaller (physillium)
Hvedemel
Salt
Mælk
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til boller med loppefrøskaller
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
Bagepapir
1 bageplade
1 elkedel
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel
1 bagerist
Køkkenvægt
Måleskeer
Målebæger
Bagepapir
Bageplade
Elkedel
Stor røreskål
Grydeske
Husholdningsfilm
Urtekniv
Viskestykke
Kop
Bagepensel
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
Kom gæren i skålen, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, og rør. Se videoen.
5.
Kom grahamsmel og loppefrøskaller i skålen, og rør sammen.
6.
Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Slå luft i dejen med grydeskeen.
7.
Kom lidt mel på bordet, og ælt dejen færdig på bordet med hænderne. Se videoen.
8.
Fordel lidt olie i skålen. Læg dejen tilbage i skålen, og læg husholdningsfilm over. Lad dejen hæve et lunt sted i 30-60 minutter.
9.
Rul dejen til en pølse, og del den i 10 stykker. Form dem til boller, og læg dem på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
Rul dejen til en pølse, og del den i 15 stykker. Form dem til boller, og læg dem på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
Rul dejen til en pølse, og del den i 5 stykker. Form dem til boller, og læg dem på bagepladen. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
Pensl og bag bollerne:
10.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og vent, til den er varmet op.
11.
Hæld mælk i en kop, og pensl bollerne med mælken. Se videoen.
12.
Sæt bollerne i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagte. Bank i bunden af en af bollerne. Hvis det giver en hul lyd, er bollen bagt færdig. Se videoen.
13.
Lad bollerne køle af på en bagerist. Velbekomme!
Tip: Brug bollerne i madpakken med dit yndlingsfyld!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 756 kJ / 180 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 74 %
Fedt: 10 %
Heraf mættet fedt: 0,1 g
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer