
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Boller i karry med svinekød
Boller i karry med svinekød - nem karrysovs
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

DING DING DING! Så er opskriften på boller i karry med en super nem karrysovs kommet (forestil dig lyden af en klokke, der ringer rigtig højt - meget højere end is-bilen). Fordi der NU er serveret rygende varme boller i karrysovs… Løber dine tænder i vand?
Boller i karry med svinekød giver cirka 3,4 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 3 gange mere CO2 end boller i karry med linser. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller i karry med svinekød
Kødboller
1 ½ l. vand (til kogning)
1 tsk. salt
400 g. hakket svinekød
1 tsk. salt
1 løg
1 æg
1 knivspids peber
1 dl. hvedemel
1 dl. mælk
Karrysovs
1 løg
1 ½ løg
½ løg
25 g. smør
40 g. smør
13 g. smør
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
5 dl. kogevand fra kødbollerne
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
½ dåse kokosmælk
¾ dåse kokosmælk
¼ dåse kokosmælk
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 tsk. peber
½ knivspids peber
Ris
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
Gulerodssalat
½ citron
1 citron
¼ citron
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
3 spsk. rosiner
4 ½ spsk. rosiner
1 ½ spsk. rosiner

Vand

Salt

Hakket grisekød

Løg

Æg

Peber

Hvedemel

Mælk

Smør

Karry

Kogevand

Grøntsagsbouillon

Kokosmælk

Jasminris

Citron

Sukker

Gulerod

Rosiner
Køkkenredskaber til boller i karry med svinekød
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
3 spiseskeer
2 store gryder med låg
2 store skåle
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 kop
1 lille gryde
1 piskeris
1 citruspresser

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor gryde

Stor røreskål

Røreske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Kop

Lille gryde

Piskeris

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller:
3.
Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
4.
Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
5.
Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Pil løgene og riv det på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop. Kom æggene op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
7.
Kom løg, peber og mel op i skålen. Rør det hele godt sammen.
8.
Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
9.
Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
10.
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen. Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
Kogte ris:
11.
Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.
Karrysovs:
12.
Pil løget, og hak det fint. Se videoen.
Sovs: Pil, og hak løgene fint. Se videoen.
13.
Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom løget i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt. Se videoen.
14.
Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom lidt vand i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Se videoen.
15.
Kom grøntsagsbouillonen og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.
Kom grøntsags-bouillon og kokosmælk i sovsen. Kom så mere vand i, lad det koge op og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Smag sovsen til med salt og peber. Se videoen.
16.
Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
Gulerodssalat:
17.
Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner og smag til med citronsaft og sukker. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2803 kJ / 670 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer