Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Blomkålsris

3.

Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær ud i kvarte.

4.

Riv blomkålsstykkerne på den grove side af et rivejern. Du kan også hakke et blomkål fint med en skarp kniv i stedet for at bruge et rivejern. Se videoen.

5.

Varm en stegepande op med olie og smør. Lad smørret smelte.

6.

Kom blomkålsrisene på stegepanden og steg dem i 5-7 minutter. Rør rundt i det undervejs, så de ikke brænder på. Krydr med salt og peber.

7.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

8.

Hak persillen groft. Se videoen.

9.

Kom de færdige ris op i et fad og top med den hakkede persille.

Næringsindhold per portion

Energi: 372 kJ / 89 kcal

Protein: 68 %

Kulhydrat: 13 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min