![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Blomkålsris
Blomkålsris
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Blomkålsris](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968569/71262868/e79a5a3654e043542b13dc4eb8aed222/1920x/thumbnail-13.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Måske du har hørt om at man kan lave ris af blomkål? Det er faktisk bedre for både klimaet og din krop at spise blomkålsris i stedet for almindelige ris.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålsris
Blomkålsris
1 blomkål
1 spsk. olie
1 spsk. smør
1 tsk. salt
1 knivspids peber
¼ dl. persille
![](/media/jgfnw4s5/blomkaal_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Blomkål
![](/media/o1vo5r54/rapsolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rapsolie
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
Køkkenredskaber til blomkålsris
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stegepande
1 paletkniv
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Blomkålsris
3.
Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær ud i kvarte.
4.
Riv blomkålsstykkerne på den grove side af et rivejern. Du kan også hakke et blomkål fint med en skarp kniv i stedet for at bruge et rivejern. Se videoen.
5.
Varm en stegepande op med olie og smør. Lad smørret smelte.
6.
Kom blomkålsrisene på stegepanden og steg dem i 5-7 minutter. Rør rundt i det undervejs, så de ikke brænder på. Krydr med salt og peber.
7.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
8.
Hak persillen groft. Se videoen.
9.
Kom de færdige ris op i et fad og top med den hakkede persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 372 kJ / 89 kcal
Protein: 68 %
Kulhydrat: 13 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer