Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bechamelsovs:

3.

Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.

4.

Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.

5.

Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

6.

Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.

7.

Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.

8.

Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.

9.

Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen.

10.

Smag til med parmesanost og evt. blåskimmelost

11.

Smag bachamelsovsen til med salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 590 kJ / 141 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 30 %

Fedt: 52 %

Heraf mættet fedt: 5,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Sovs, opbagt med mælk

Sovs, opbagt med mælk

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 28 min