
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Bechamelsovs
Bechamelsovs
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Ingen lasagne uden bechamelsovs!
Opskriften passer til en lasagne til 4 personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bechamelsovs
Bechamelsovs:
20 g. smør
2 spsk. hvedemel
4 dl. mælk
½ dl. vand
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 knivspids muskatnød
1 håndfuld revet ost
Evt. et lille stykke blåskimmelost

Smør

Hvedemel

Mælk

Vand

Salt

Peber

Muskat (stødt)

Parmesanost

Blåskimmelost
Køkkenredskaber til bechamelsovs
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde
1 piskeris
1 spiseske

Køkkenvægt

Decilitermål

Lille gryde

Piskeris

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bechamelsovs:
3.
Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
4.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens.
5.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Kom vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper.
7.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
8.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
9.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen.
10.
Smag til med parmesanost og evt. blåskimmelost
11.
Smag bachamelsovsen til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 590 kJ / 141 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer