Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

3.

Stil smørret lunt, så det kan blive blødt.

Sådan laver du opskriften

4.

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

5.

Kom bagepapir i rugbrødsformen.

6.

Kom smør og sukker i en skål, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmixer, til det bliver hvidt og tykt. Se videoen.

7.

Slå et æg ud i et glas, og hæld det derefter op i dejen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

8.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

9.

Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen gennem sien ned i dejen. Bland dejen sammen med en dejskraber.

10.

Hak chokoladen med en brødkniv.

11.

Skræl bananen. Skær den i små stykker, og kom dem i en lille skål.

12.

Skyl limen eller citronen, og riv skallen på et rivejern. Skær limen eller citronen over, og pres saften ud. Kom skal og saft op i skålen med bananstykker, og rør det sammen. Se videoen.

13.

Kom vand i dejen, og tilsæt chokolade og bananmassen. Vend rundt, indtil det hele er blandet sammen.

14.

Hæld dejen i det ovnfaste fad med bagepapiret. Brug dejskraberen til at få alt dejen ud af skålen :)

15.

Kom det ovnfaste fad i ovnen og bag den i 25-30 minutter. Hold øje med kagen undervejs.

16.

Overtræk: Hak chokoladen i små stykker med en brødkniv.

17.

Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv eller et træspyd. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.

18.

Løft kagen ud af det ovnfaste fad ved at løfte i bagepapiret. Spred derefter den finthakkede chokolade udover den varme banankage. Så burde chokoladen smelte.

Næringsindhold per portion

Energi: 1158 kJ / 277 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt 9,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min