
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Banan-chokolademuffins
Muffins med chokolade og banan
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mums for en lækker muffin! Her er sødt og surt sat sammen til en muffin ud over det sædvanlige. Den vil helt sikkert tilfredsstille din søde tand.
Opskriften giver 12 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til banan-chokolademuffins
Ingredienser
175 g. smør
1 ½ dl sukker
3 æg
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g. mørk chokolade
1 stor banan
1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
½ dl limesaft eller citronsaft
½ dl vand

Smør

Sukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Mørk chokolade

Banan

Lime

Vand
Køkkenredskaber til banan-chokolademuffins
1 køkkenvægt
1 decilitermål
24 papirmuffinsforme
1 bageplade
1 røreskål
1 håndmixer
1 kop
1 lille skål
1 si
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 røreske
2 spiseskeer
1 træspyd
1 bagerist

Køkkenvægt

Decilitermål

Muffinforme

Bageplade

Røreskål

Håndmixer

Kop

Lille skål

Si

Dejskraber

Brødkniv

Skærebræt

Lille skarp kniv

Rivejern

Røreske

Spiseske

Træspyd

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Stil smørret lunt, så det kan blive blødt.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Læg papirmuffinformene sammen to og to, så du i alt får 12 muffinforme. Sæt de 12 dobbelte muffinforme på en bageplade.
6.
Kom smør og sukker i en skål, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmixer, til det bliver hvidt og tykt.
7.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det derefter op i dejen. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.
8.
Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
9.
Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen gennem sien ned i dejen. Bland dejen sammen med en dejskraber.
10.
Hak chokoladen med en brødkniv.
11.
Skræl bananen. Skær den i små stykker, og kom dem i en lille skål.
12.
Skyl limen eller citronen, og riv skallen på et rivejern. Skær limen eller citronen over, og pres saften ud. Kom skal og saft op i skålen med bananstykker, og rør det sammen. Se videoen.
13.
Kom vand i dejen, og tilsæt chokolade og bananmassen. Vend rundt, indtil det hele er blandet sammen.
14.
Fyld muffinformene ¾ op med dej. Brug to spiseskeer. Bank eventuelt bagepladen let i bordet, så dejen flader ud i formene. Se videoen.
15.
Sæt pladen med kagerne ind midt i ovnen, og bag dem i 20-30 minutter. Hold øje med kagerne.
16.
Tag kagerne ud af ovnen. Stik i midten af en muffin med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagerne bage lidt længere.
17.
Lad kagerne køle af på en bagerist. Så er de lækre muffins klar til servering!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1042 kJ / 248 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt 8,9g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer