1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Blommemuffins

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Muffins:

3.

Læg smør på køkkenbordet til det bliver blødt eller gør smørret blødt. Se videoen.

Blommer:

4.

Skyl blommerne. Skær blommerne igennem og fjern stenene. Skær blommerne i tern.

5.

Kom blommerne på en tallerken, og hæld sukker over. Lad dem trække i 10 minutter.

Muffins - fortsat:

6.

Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.

7.

Kom sukker og smør i en skål, og pisk det luftigt. Det er vigtigt at smørret skal være stuetemperatur, så det er blødt.

8.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med det næste æg. Se videoen. Se videoen.

9.

Bland mel, bagepulver, vaniljesukker i en anden skål, og rør grundigt rundt.

10.

Si de tørre ingredienser i æggeblandingen, og vend det hele sammen med en dejskraber.

11.

Kom blommestykkerne i dejen. Rør det sammen med dejskraberen.

12.

Sæt papirmuffinformene på en bageplade eller i en metal mufinform.

13.

Fordel cirka en spiseske dej i hver muffinform med en ske - eller så de er maksimalt 2/3 fyldt op. Se videoen.

14.

Bag kagerne i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Stik en kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 1-2 minutter mere. Se videoen.

15.

Tag dine muffins ud af ovnen, og lad dem køle helt af. Stil dem gerne på en bagerist.

Glasur:

16.

Pynt eventuelt dine muffins med glasur. Rør flormelis med vand i en lille skål. Kom en glasur på kagerne med en teske.

Næringsindhold per portion

Energi: 1711 kJ / 409 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 43 %

Heraf mættet fedt: 2,3 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min