
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Karamel cupcakes
Karamel cupcakes
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv Micki Chengs opskrift på karamel cupcakes med chokolade og karamel - smagen af Dumle. Mums! Opskriften er både med karamel i dejen og karamel på toppen. Flødeskummet er valgfrit.
En cupcake er en muffin, der er pyntet for at gøre den ekstra lækker.
Opskriften giver cirka 12 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karamel cupcakes
Muffins:
150 g. smør
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
1 ½ dl. mælk
½ dåse karamelliseret mælk
Topping:
2 ½ dl. piskefløde
½ dåse karamelliseret mælk
100 g. mørk chokolade

Smør

Vaniljesukker

Sukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Kakaopulver

Mælk

Piskefløde

Mørk chokolade
Køkkenredskaber: til karamel cupcakes
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 sprøjtepose med tylle eller en smørekniv
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 dejskraber
1 lille skarp kniv
1 stor ovnfast glasskål
1 lille gryde

Muffinforme - amerikanske

Metal muffinsform

Bagerist

Sprøjtepose

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Stor røreskål

Elpisker

Kop

Dejskraber

Urtekniv

Glasskål

Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cupcakes:
3.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
4.
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Se videoen.
5.
Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.
6.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.
7.
Kom hvedemel, bagepulver, kakaopulver, mælk og karamelliseret mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.
Bag cupcakes:
8.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
9.
Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
10.
Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
11.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Topping:
12.
Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.
13.
Fyld hullet med 1 teske karamelliseret mælk.
14.
Hæld fløden i en stor skål, og pisk den til stift flødeskum med en elpisker. Se videoen.
15.
Smør flødeskum på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også komme flødeskummet i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne. Se videoen.
16.
Smelt chokoladen. Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Se videoen.
17.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.
18.
Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.
19.
Tag en teske. Dyp teskeen i den karamelliserede mælk, og sving den frem og tilbage over kagerne med flødeskum på, så karamellen falder ned over flødeskummen i fine tråde (se på billedet). Gør det samme med den smeltede chokolade.
20.
Serveres straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2166 kJ / 518 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 14,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer