Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

4.

Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Se videoen.

5.

Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.

6.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.

7.

Kom hvedemel, bagepulver, kakaopulver, mælk og karamelliseret mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.

8.

Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

9.

Fordel dejen i muffin-formene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

10.

Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

11.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

12.

Topping: Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.

13.

Fyld hullet med 1 teske karamelliseret mælk.

14.

Hæld fløden i en stor skål, og pisk den til stift flødeskum med en elpisker. Se videoen.

15.

Smør flødeskum på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også komme flødeskummet i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne. Se videoen.

16.

Smelt chokoladen. Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Se videoen.

17.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen skal ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør ind imellem i den med en dejskraber.

18.

Når chokoladen er smeltet, slukker du for kogepladen. Flyt glasskålen væk fra gryden. Brug et viskestykke eller grydelapper. Pas meget på, da der kommer varm damp op af gryden, når du flytter skålen. Få eventuelt hjælp af en voksen.

19.

Tag en teske. Dyp teskeen i den karamelliserede mælk, og sving den frem og tilbage over kagerne med flødeskum på, så karamellen falder ned over flødeskummen i fine tråde (se på billedet). Gør det samme med den smeltede chokolade.

20.

Serveres straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 2166 kJ / 518 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 14,6 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min