Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

4.

Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Se videoen.

5.

Pisk smør, vaniljesukker og sukker til en luftig masse med en elpisker.

6.

Slå et æg ud i en kop. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.

7.

Kom hvedemel, bagepulver, kakaopulver, mælk og karamelliseret mælk i dejen. Rør med en dejskraber, til det er en ensartet dej.

8.

Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte dem ind i hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

9.

Fordel dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.

10.

Bag kagerne i cirka 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.

11.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

12.

Topping: Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.

13.

Fyld hullet med 1 teske karamelliseret mælk.

14.

Tag et skærebræt. Hak peanuts groft med en brødkniv.

15.

Fordel halvdelen af de hakkede peanuts over den karamelliserede mælk i hullerne.

16.

Hæld fløden i en stor skål, og pisk den til stift flødeskum med en elpisker. Se videoen.

17.

Smør flødeskum på de afkølede muffins med en smørekniv. Du kan også komme flødeskummet i en sprøjtepose, og sprøjte den på kagerne. Se videoen.

18.

Tag en teske. Dyp teskeen i den karamelliserede mælk, og sving den frem og tilbage over kagerne med flødeskum på, så karamellen falder ned over flødeskummen i fine tråde (se på billedet). Hvis du vil pynte med smeltet chokolade, så gør det samme med chokoladen. Drys til sidst resten af de hakkede peanuts over de pyntede kager.

19.

Serveres straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 1803 kJ / 431 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 9 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min