- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Kartofler>
- Bagte kartofler med bacon og æble
Bagte kartofler med bacon og æble
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Prøv bagte kartofler på en ny måde og fyld dem op med lækkert bacon-æble-guf. I GoCooks opskrift har vi taget den ydmyge bagte kartoffel og givet den et gourmet-løft med lækkert fyld af bacon og æble. Bacon giver det salte og sprøde, men æblerne giver det søde og bløde. Server bagt kartoffel som hovedret med en frisk salat eller som tilbehør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagte kartofler med bacon og æble
Bagte kartofler
4 bagekartofler (ca. 1000 g.)
6 bagekartofler (ca. 1500 g.)
2 bagekartofler (ca. 500 g.)
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ tsk. tørret rosmarin
¾ tsk. tørret rosmarin
¼ tsk. tørret rosmarin
Dressing
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl. purløg
1 ½ dl. purløg
½ dl. purløg
4 dl. creme fraiche
6 dl. creme fraiche
2 dl. creme fraiche
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør
2 mellemstore æbler (ca. 200 g.)
3 mellemstore æbler (ca. 300 g.)
1 mellemstort æble (ca. 100 g.)
200 g. bacon i tern
300 g. bacon i tern
100 g. bacon i tern
½ tsk. tørret rosmarin
¾ tsk. tørret rosmarin
¼ tsk. tørret rosmarin
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Bagekartoffel
Revet ost
Salt
Peber
Rosmarin (frisk)
Hvidløg
Purløg
Creme fraiche
Æble
Bacon i tern
Køkkenredskaber til bagte kartofler med bacon og æble
1 lille skarp kniv
Stanniol
1 bageplade
1 skærebræt
2 små skåle
1 decilitermål
Køkkenrulle
1 rent viskestykke
1 spiseske
1 teske
1 stegepande
1 spatel
1 stor skål
1 gaffel
1 hvidløgspresser
Urtekniv
Stanniol
Bageplade
Skærebræt
Lille røreskål
Decilitermål
Køkkenrulle
Viskestykke
Spiseske
Teske
Stegepande
Spatel
Stor røreskål
Gaffel
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagte kartofler:
3.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
4.
Skyl bagekartoflerne. Skær et kryds i hver kartoffel. Se videoen.
5.
6.
Dressing:
7.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
8.
9.
10.
Rør creme fraiche, hvidløg og purløg sammen i en skål. Smag dressingen til med salt og peber. Stil den på køl indtil servering. Se videoen.
Tilbehør:
11.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
12.
13.
14.
15.
Steg æbleternene i baconfedtet i cirka 3 minutter ved middel varme. Krydr med rosmarin, salt og peber.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 613 kJ / 2563 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt 19 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer