1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Albas ceviche fra Ecuador

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).
Ris: Hæld ris, vand og salt i en gryde (kog det ikke endnu).

4.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 2 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 3 spiseskefulde i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint, og kom 1 spiseskefuld i gryden med ris. Gem resten til senere. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

5.

Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene. Se videoen.
Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene.
Se videoen.
Pil hvidløget, og hak det meget fint. Kom det op i gryden til risene.
Se videoen.

6.

Læg låg på gryden, og bring risene i kog. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme. Lad risene koge i 10 minutter.

7.

Tag gryden af varmen, og lad risene trække under låg i 10 minutter.

8.

Ceviche: Kom rejerne i en skål.

9.

Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne. Se videoen.
Skær citronen over, og pres citronsaften ud over rejerne.
Se videoen.

10.

Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver. Se videoen.
Pil rødløget, skær over på midten, og skær det derefter i tynde skiver.
Se videoen.

11.

Varm vand op i en lille gryde eller elkedel. Hæld vandet og salt i en lille skål. Kom løgskiverne ned i vandet, og lad dem trække i 5 minutter. Det gør, at løgene ikke er så bitre.

12.

Hæld vandet fra, og kom løgskiverne i en si. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af i sien.

13.

Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.
Skyl cherrytomaterne, og hak dem groft.

14.

Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.
Bland rejer, citronsaften, løg, tomat, persille og peber sammen i en skål. Smag til. Hvis den er for sur, kan du komme ½ teske sukker i.

15.

Servering: Fyld en kop med kogte ris, og vend risene ud på en tallerken. Løft forsigtigt koppen, så risene kommer til at stå flot formet på tallerkenen. Gentag med hver portion.

16.

Læg en skefuld reje-ceviche på hver ris-top. Fordel resten af cevichen på tallerknerne. Husk også saften - den giver god smag til risene. Pynt eventuelt med koriander eller persille.

Næringsindhold per portion

Energi: 1143 kJ / 274 kcal

Protein: 32 %

Kulhydrat: 59 %

Fedt: 9 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 20 min