
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Bagt torsk
Bagt torsk
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

God mad behøver ikke være svært. Torsk bagt i ovnen er super nemt og fuld af smag.
Tip: Server f.eks. med kartofler og en farverig rødbedesalat. Find opskriften på rødbedesalat her på GoCook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt torsk
Bagt torsk
1 spsk. olie til at pensle fadet
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
450-500 g. torske-filet eller sej-filet
675-750 g. torske-filet eller sej-filet
225-250 g. torske-filet eller sej-filet
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. olie til at pensle torsken
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet

Olie - smagsneutral

Torsk

Salt
Køkkenredskaber til bagt torsk
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 ovnfast fad
1 bagerist

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Ovnfast fad

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagt torsk:
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.
4.
Tag et ovnfast fad, og pensl det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time.
5.
Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
6.
Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.
7.
Stil fadet på bageristen i ovnen, og bag torskestykkerne i 10 minutter, til de er gennembagte. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er torsken færdig.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 499 kJ / 119 kcal
Protein: 80 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %