1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Pasta, ris og nudler >
  5. Øvrig pasta >
  6. Bagt pasta med kylling

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pasta

3.

Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog.

4.

Kom pastaen i gryden. Kog pastaen, som det står på pakken. Hæld vandet fra pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af. 

5.

Tænd ovnen på 200 grader. 

Fyld

6.

Skyl tomaterne, og skær dem i store tern. Hvis du bruger cherrytomater, så halver dem kun. 

7.

Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter Se videoen.

Skyl og rens peberfrugterne fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugterne i tern på cirka ½ x ½ centimeter Se videoen.

8.

Pil, og hak løget fint.  Se videoen.

Pil, og hak løgene fint.  Se videoen.

Pil, hak løget fint.  Se videoen.

9.

Pil, og pres hvidløgene i en hvidløgspresser.  Se videoen.

Pil, og pres hvidløgene i en hvidløgspresser.  Se videoen.

Pil, og pres hvidløg i en hvidløgspresser.  Se videoen.

10.

Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Skær kyllingebrystfileterne i små tern. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.  

11.

Varm en gryde med olie op til middelhøj varme. Kom kyllingen i, og steg den i 3-4 minutter, rør i gryden undervejs. 

12.

Kom løg og hvidløg i gryden, og lad dem stege med i 1-2 minutter, eller til løgene er klare. 

13.

Kom peberfrugt og tomater ved, og lad det hele stege sammen i 3-4 minutter, eller til peberfrugterne og tomaterne er begyndt at blive bløde.

14.

Smag fyldet til med salt og peber. 

15.

Kom den kogte pasta over i gryden til kyllingen.

16.

Tag et ildfast fad, og smør det med olie. 

Sovs

17.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det derefter op i en mellemstor skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det derefter op i en mellemstor skål. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det derefter op i en mellemstor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.  Se videoen.

18.

Kom fløde, 150 gram af osten, salt og peber op i skålen, og pisk det sammen. 

Kom fløde, 250 gram af osten, salt og peber op i skålen, og pisk det sammen. 

Kom fløde, 75 gram af osten, salt og peber op i skålen, og pisk det sammen. 

Samle retten

19.

Hæld sovsen op i gryden til fyldet og pastaen, og rør det godt sammen. 

20.

Hæld massen med grøntsager, kylling, pasta og sovs op i det ildfaste fad. Fordel det i fadet.

21.

Kom de resterende 50 gram ost på toppen af retten. 

Kom de resterende 25 gram ost på toppen af retten. 

22.

Sæt fadet i ovnen. Bag det i 7-10 minutter, eller til osten er gylden og smeltet.

Næringsindhold per portion

Energi: 3643 kJ / 871 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 27 %

Fedt: 46 %

Heraf mættet fedt: 23 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

One pot pasta med chorizo og spinat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Mac and Cheese muffins

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Indbagt pizza med kødsovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Cannelloni med kødsovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min