
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Græskar>
- Bagt butternut-græskar og sød kartoffel
Bagt butternut-græskar og sød kartoffel
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det her er græskar forklædt som pommes frites. De er søde og sprøde og kan pifte enhver burger op - eller bare spises som en snack med en lækker dip til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt butternut-græskar og sød kartoffel
Bagte grøntsager:
1 butternut-græskar
1 ½ butternut-græskar
½ butternut-græskar
3 søde kartofler
4 ½ søde kartofler
1 ½ søde kartofler
Marinade:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. citron
1 ½ spsk. citron
½ spsk. citron
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 spsk. chiliflager
3 spsk. chiliflager
1 spsk. chiliflager

Butternut-squash

Sød kartoffel (batat)

Olie - smagsneutral

Citron

Honning

Salt

Chili (flager)
Køkkenredskaber til bagt butternut-græskar og sød kartoffel
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bageplade
1 lille skål
1 lille skarp kniv

Spiseske

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bageplade

Lille røreskål

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær grøntsager:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternut-græskarret. Læg det ned på skærebrættet, og skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Klik, på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar. Se videoen.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternutsquashen. Læg butternut-græskarret ned på skærebrættet. Skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Klik, på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar. Se videoen.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternutsquashen. Læg butternut-græskarret ned på skærebrættet. Skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Se videoen.
5.
Vask de søde kartofler. Skær dem over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både.
6.
Kom bagepapir på en bageplade. Fordel søde kartofler og butternutsquash på bagepladen.
Marinade:
7.
Tag en lille skål og en ske. Bland olie, honning, citron, salt, og chiliflager sammen til en marinade. Hæld den over kartoflerne og butternut-græskarret. Bland det hele rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Kom det i ovnen.
Bag grøntsagerne:
8.
Bag det i cirka 30 minutter, til butternutsquash og søde kartofler er gyldenbrune og møre. Stik en kniv i et stykke butternut-græskar og en kartoffel. Hvis de slipper kniven let, er de færdige.
9.
Servér dem straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 802 kJ / 192 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer