1. >
  2. Opskrifter>
  3. Morgenmad>
  4. Bagels med kanel og rosiner

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Varm vandet op i en gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.

6.

Kom sukker, honning, rugmel og salt i skålen, og rør det sammen.

7.

Kom stødt kanel og rosiner i skålen. Rør dejen sammen.

8.

Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen.

9.

Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Se videoen.

10.

Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved.

11.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter et lunt sted.

12.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

13.

Kom bagepapir på en bageplade.

14.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen med hænderne, til den slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump.

15.

Rul dejen til en pølse, og del den i 8 lige store stykker, og tril dem til boller.
Se videoen.

16.

Stik din tommelfinger ned i midten af en bolle til et hul. Tag bollen op, og kom begge dine pegefingre i hullet (fra hver side). Gør hullet større, ved at trille bollen rundt om dine fingre. Hullet skal være ret stort, da det krymper under hævning og bagning. Gør sådan med alle bollerne, så de kommer til at ligne bagels.

17.

Læg dine bagels på bagepladen. Dæk dem til med et rent viskestykke, og lad dem hæve i 20 minutter.

18.

Kom vand i en kop. Pensl dine bagels med vandet, og hæld ½ deciliter vand ned på bagepladen mellem dine bagels. Det laver damp, når dine bagels bager.

19.

Bag dine bagels i cirka 20 minutter. De skal være gyldne, og vandet skal være fordampet.

20.

Lad dine bagels køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1080 kJ / 258 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 87 %

Fedt: 4 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Bagværk, slå brød og boller op

Bagværk, slå brød og boller op

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 42 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min