1. >
  2. Opskrifter>
  3. Morgenmad>
  4. Astrids franske Croque Madame

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Rør cremefraiche, sennep og 100 gram af den revne ost sammen i en skål.
Rør cremefraiche, sennep og 150 gram af den revne ost sammen i en skål.
Rør cremefraiche, sennep og 50 gram af den revne ost sammen i en skål.

5.

Smag til med salt og peber. Se videoen.

6.

Læg bagepapir på en bageplade, og læg 4 skiver toastbrød på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg 6 skiver toastbrød på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg 2 skiver toastbrød på bagepladen.

7.

Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.

8.

Fordel den sammenrørte creme på de 4 stykker toastbrød.
Fordel den sammenrørte creme på de 6 stykker toastbrød.
Fordel den sammenrørte creme på de 2 stykker toastbrød.

9.

Læg de sidste 4 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 4 toasts.
Læg de sidste 6 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 6 toasts.
Læg de sidste 2 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 2 toasts.

10.

Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.

11.

Du har nu 4 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 4 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
Du har nu 6 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 6 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
Du har nu 2 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 2 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.

12.

Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.
Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.

13.

Slå et æg ud i en kop. Se videoen.

14.

Hæld forsigtigt ægget på panden.

15.

Gør det samme med resten af æggene.
Gør det samme med det andet æg.

16.

Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.

17.

Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.
Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.

Næringsindhold per portion

Energi: 2425 kJ / 580 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 42 %

Heraf mættet fedt: 14,2 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 200 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min