
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Astrids franske Croque Madame
Astrids franske Croque Madame
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Astrid var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Astrid lavede denne Croque Madame, som er en fransk toast, der serveres med et spejlæg på toppen. Du kan også lave den uden spejlægget – så hedder den en Croque Monsieur :)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til astrids franske croque madame
Ingredienser:
4 spsk. cremefraiche
6 spsk. cremefraiche
2 spsk. cremefraiche
1 spsk. sennep
6 spsk. cremefraiche
½ spsk. sennep
150 g. revet ost
225 g. revet ost
75 g. revet ost
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
8 skiver toastbrød
4 skiver skinke
6 skiver skinke
2 skiver skinke
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
4 æg
6 æg
2 æg

Creme fraiche

Sennep

Revet ost

Salt

Peber

Hvedebrød

Skinke (skiveskåret)

Smør

Æg
Køkkenredskaber: til astrids franske croque madame
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 lille skål
Bagepapir
1 bageplade
1 stegepande
1 kop
1 spatel

Spiseske

Køkkenvægt

Teske

Lille skål

Bagepapir

Bageplade

Stegepande

Kop

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Rør cremefraiche, sennep og 100 gram af den revne ost sammen i en skål.
Rør cremefraiche, sennep og 150 gram af den revne ost sammen i en skål.
Rør cremefraiche, sennep og 50 gram af den revne ost sammen i en skål.
5.
Smag til med salt og peber. Se videoen.
6.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg 4 skiver toastbrød på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg 6 skiver toastbrød på bagepladen.
Læg bagepapir på en bageplade, og læg 2 skiver toastbrød på bagepladen.
7.
Læg 1 skive skinke på hvert stykke toastbrød.
8.
Fordel den sammenrørte creme på de 4 stykker toastbrød.
Fordel den sammenrørte creme på de 6 stykker toastbrød.
Fordel den sammenrørte creme på de 2 stykker toastbrød.
9.
Læg de sidste 4 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 4 toasts.
Læg de sidste 6 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 6 toasts.
Læg de sidste 2 skiver toastbrød oven på hver toast. Drys resten af den revne ost på de 2 toasts.
10.
Bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er blevet gyldne.
11.
Du har nu 4 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 4 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
Du har nu 6 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 6 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
Du har nu 2 Croque Monsieur (mand) – for at gå fra Monsieur til Madame (dame), skal du lave 2 spejlæg, og lægge et spejlæg på hver af dine Croques.
12.
Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.
Kom smør på en stegepande, og varm den op til middel varme. Lad smørret smelte.
13.
Slå et æg ud i en kop. Se videoen.
14.
Hæld forsigtigt ægget på panden.
15.
Gør det samme med resten af æggene.
Gør det samme med det andet æg.
16.
Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
17.
Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.
Læg forsigtigt æggene oven på dine toasts med en spatel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2425 kJ / 580 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 14,2 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer