- Hjem >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Morgenmad >
- Weekendbrunch
Weekendbrunch
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 105 min.
Sværhedsgrad: Nem

Uuum, weekend og ingen skole! Nyd friheden, og lav en dejlig brunch sammen med din familie eller dine venner.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til weekendbrunch
Brasede kartofler
250 g. kartofler
375 g. kartofler
125 g. kartofler
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
15 g. smør
20 g. smør
10 g. smør
Stegte tomater
4 tomater
6 tomater
2 tomater
1 knivspids salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
Røræg
6 æg
3 æg
1 dl mælk
½ dl mælk
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
Tilbehør
2 gulerødder
1 gulerod
2 æbler
1 æble
4 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
4 skiver ost
2 skiver ost
4 appelsiner
2 appelsiner
2 grapefrugter
1 grapefrugt

Kartoffel

Vand

Smør

Tomat

Salt

Peber

Æg

Mælk

Gulerod

Æble

Rugbrød

Skæreost

Appelsin

Grapefrugt
Køkkenredskaber til weekendbrunch
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 grøntsagsbørste
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 dørslag
2 små skarpe knive
1 skærebræt
1 stegepande
1 paletkniv
4 middagstallerkener
6 middagstallerkener
2 middagstallerkener
2 mellem skåle
1 piskeris
1 dejskraber
1 kartoffelskræller
1 lille ovnfast fad
1 brødrister
1 citruspresser
1 ostehøvl
1 kande
4 kopper
6 kopper
2 kopper

Køkkenvægt

Målebæger

Grøntsagsbørste

Mellem gryde

Grydelåg

Dørslag

Urtekniv

Skærebræt

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Mellem røreskål

Piskeris

Dejskraber

Kartoffelskræller

Ovnfast fad

Brødrister

Citruspresser

Ostehøvl

Kande

Kop
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brasede kartofler:
3.
Skrub kartoflerne rene med en grøntsagsbørste.
4.
5.
6.
7.
8.
Stegte tomater:
9.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
10.
Kom tomaterne på en tør slip-let stegepande, og steg dem på begge sider uden smør eller olie. Kom salt og peber på tomaterne.
11.
Røræg:
12.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det ned i en stor skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk æggemassen sammen med et piskeris. Se videoen.
13.
14.
Tilbehør:
15.
Vask, og skræl gulerødder. Skær gulerødderne i tynde stave.
Vask, og skræl guleroden. Skær guleroden i tynde stave.
16.
17.
18.
19.
Appelsin-grapefrugtjuice:
20.
Skær appelsinerne og grapefrugten over, og pres dem på en citruspresser. Se videoen.
21.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2173 kJ / 517 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration