
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Hjemmelavet mysli
Hjemmelavet mysli
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Prøv dig frem, og lav din helt egen mysli præcist, som du kan li' den. Slip kreativiteten løs, og vælg dine yndlings-gryn og -kerner. Kun fantasien sætter grænser!
Opbevar din mysli i en lufttæt bøtte eller glas med låg. Vent med at fylde glasset, til myslien er kølet af.
Tip: Servér din hjemmelavede mysli som topping på yoghurt. Pynt for eksempel med frugt-tern eller bær.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet mysli
Ingredienser
500 g. grovvalsede havregryn
100 g. kokosmel
100 g. græskarkerner
25 g. hasselnødder
50 g. sesamfrø
½ dl olie
1 dl æblemost eller æblejuice
75 g. honning

Havregryn

Kokosmel

Græskarkerner

Hasselnødder

Sesamfrø

Olie

Æblemost

Honning
Køkkenredskaber til hjemmelavet mysli
1 køkkenvægt
1 decilitermål
Bagepapir
1 bradepande
1 mellem skål
1 røreske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
4 dybe tallerkener

Køkkenvægt

Decilitermål

Bagepapir

Bradepande

Mellem skål

Røreske

Lille skarp kniv

Skærebræt

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Læg bagepapir på en bradepande.
5.
Hak hasselnødderne fint. Se videoen.
6.
Kom havregryn, kokosmel, græskarkerner, hasselnødder og sesamfrø i en skål. Bland det sammen.
7.
Varm olie, æblemost eller æblejuice og honning op i en lille gryde, til honningen er smeltet. Det tager 2-5 minutter.
8.
Hæld grydens indhold op i skålen med mysli-blandingen. Rør rundt.
9.
Hæld mysli-blandingen i bradepanden.
10.
Læg et stykke bagepapir over myslien.
11.
Sæt myslien i ovnen, og bag den i 10 minutter.
12.
Tag myslien ud, og rør i den med en røreske.
13.
Læg bagepapiret over myslien igen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag myslien færdig i 10-15 minutter, til den er gylden og sprød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1100 kJ / 263 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt 4,7 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer