
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Amerikansk>
- Amerikanske tacos
Amerikanske tacos
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium

Vi elsker street food! Og de her sprøde amerikanske tacos er for lækre… Lav dem og spis dem med rene poter, american style.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til amerikanske tacos
Kyllingefyld:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
450 g. hakket kylling
675 g. hakket kylling
225 g. hakket kylling
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
Evt. ¼ tsk. chilipulver efter smag
Evt. ½ tsk. chilipulver efter smag
Evt. 1 knivspids chilipulver efter smag
1-2 spsk. tomatpuré
1 ½-3 spsk. tomatpuré
½-1 spsk. tomatpuré
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Tomatsalsa:
250 g cherrytomater
375 g. cherrytomater
125 g cherrytomater
½ mango
¾ mango
¼ mango
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
½ lime (saften)
¾ lime (saften)
¼ lime (saften)
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 knivspids peber
Tilbehør:
12 tacoskaller
18 tacoskaller
6 tacoskaller
¼ spidskål
½ spidskål
1/8 spidskål
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
Koriander eller persille
2 dl. cremefraiche
3 dl. cremefraiche
1 dl. cremefraiche
1 glas tomatsalsa
1 ½ glas tomatsalsa
½ glas tomatsalsa

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Hakket kyllingekød

Paprika

Chili (stødt)

Tomatpuré

Vand

Salt

Peber

Cherrytomat

Mango

Avocado

Lime

Tacoskaller

Spidskål

Agurk

Koriander

Creme fraiche

Salsa
Køkkenredskaber til amerikanske tacos
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
2 store skarpe knive
1 skærebræt
1 stegepande
1 paletkniv
3 mellem skåle
1 citruspresser
1 gaffel
1 bageplade
Bagepapir
1 stor skarp kniv
2 store skarpe knive

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Decilitermål

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Stegepande

Paletkniv

Mellem røreskål

Citruspresser

Gaffel

Bageplade

Bagepapir

Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kyllingefyld:
3.
Pil, og hak hvidløg fint. Se videoen.
4.
Varm olien på en stegepande op til middel varme, og læg kyllingefarsen på panden. Vask hænder, efter du har rørt ved råt kød.
5.
Fordel det hakkede kyllingekød udover den varme pande med en paletkniv, og lad kødet stege alene i 2 minutter. Rør kødet rundt, så det bliver stegt på alle sider.
6.
Kom det hakkede hvidløg og krydderierne op til kyllingekødet, og lad det stege med.
7.
Tilsæt tomatpuré og vand, og lad kyllingekødet stege færdigt. Rør ind imellem, så det ikke brænder på.
8.
Når det er gennemstegt, kan du smage til med salt og peber. Kom det færdige kyllingefyld op i en skål.
9.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tomatsalsa:
10.
Skyl grøntsagerne. Skær tomaterne ud i mundrette stykker. Kom dem op i en skål.
11.
Skær ned langs stenen i mangoen, og skær tern af en ½ mango. Kom dem op i skålen. Se videoen.
Skær ned langs stenen i mangoen, og skær tern mangoen. Kom dem op i skålen. Se videoen.
12.
Skær avocadoen halvt over, fjern stenen, og skær den i tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
13.
Pres saft af en halv lime, og kom det op i skålen. Vend din salsa rundt med en spiseske, og smag den til med olie, salt og peber. Se videoen.
Tacoskaller:
14.
Fordel tacoskallerne på en bageplade med bagepapir, så de ikke rører ved hinanden. Sæt dem i ovnen, og lun dem i 3 minutter eller som vist på pakken.
Tilbehør:
15.
Skyl grøntsagerne. Skær spidskålen i tynde skiver, og kom dem op i en skål.
16.
Skær agurken i små tern, og kom dem op i skålen til spidskålen.
17.
Skyl koriander eller persille, og hak det groft.
18.
Byg din taco, først salat i bunden af tacoen, så kyllingefyld, din hjemmelavede salsa og til sidst cremefraiche, salsa og grønt på toppen, hvis man kan lide det. Fortsæt sådan med resten af dine tacos.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1874 kJ / 448 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 24 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt 5,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 120 min
Arbejdstid: 70 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min